Προσωπική επίθεση του Μπάιντεν στον Νετανιάχου: Δεν κάνει αρκετά για να εξασφαλίσει μια συμφωνία

Κοινοποίηση:
netaniaxou-biden-1482024-1151

Σε ευθεία βολή κατά του Ισραηλινού πρωθυπουργού, Νετανιάχου, προχώρησε σήμερα, Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, κατηγορώντας τον πως δεν κάνει αρκετά για να εξασφαλίσει μια συμφωνία για την απελευθέρωση των ομήρων που κρατά η Χαμάς στη Γάζα.

Ο Αμερικανός πρόεδρος ισχυρίζεται πως μια τελική συμφωνία βρίσκεται «πολύ κοντά» ανεξαρτήτως, όμως ο ισχυρισμός του λειτουργεί σαν λάδι στη φωτιά για τους διαδηλωτές που ξεχύθηκαν στους δρόμους του Ισραήλ, ζητώντας την απελευθέρωση των ομήρων. Πολλοί πιστεύουν πως ο Νετανιάχου φέρει προσωπική ευθύνη που ακόμα δεν έχει επιτευχθεί μια συμφωνία και τον έχουν κατακρίνει επανειλημμένα για αυτό.

Υποχωρούν οι διαδηλωτές στο Ισραήλ μετά την απόφαση του δικαστηρίου

Πάντως, προς το παρόν, οι διαδηλωτές υποχωρούν και αδειάζουν σταδιακά τους δρόμους του Τελ Αβίβ μετά την απόφαση του δικαστηρίου. Ο πρόεδρος της Εργατικής Ομοσπονδίας Χισταντρούτ, Arnon Bar-David, ανέφερε ότι σέβεται την απόφαση του Εργατικού Δικαστηρίου να τερματίσει την απεργία στις 14:30 και όχι στις 18:00, όπως ήταν αρχικά προγραμματισμένο.

«Είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι η απεργία αλληλεγγύης ήταν ένα σημαντικό μέτρο και το στηρίζουμε. Παρά τις προσπάθειες να χρωματιστεί η αλληλεγγύη ως πολιτική, εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες ψήφισαν με τη συμμετοχή τους», αναφέρει σε δήλωσή του. «Ευχαριστώ τον καθένα από εσάς. Αποδείξατε ότι η μοίρα των ομήρων δεν είναι δεξιά ή αριστερή, υπάρχει μόνο ζωή ή θάνατος και δεν θα επιτρέψουμε να εγκαταλειφθεί η ζωή».

Εν τω μεταξύ, το Φόρουμ Ομήρων και Αγνοουμένων ενθαρρύνει το κοινό να συνεχίσει τις διαδηλώσεις παρά την απόφαση. «Δεν πρόκειται για απεργία, αλλά για τη διάσωση των 101 ομήρων, που εγκατέλειψε ο (πρωθυπουργός) Νετανιάχου με την απόφαση του υπουργικού συμβουλίου την περασμένη Πέμπτη», λέει το φόρουμ, αναφερόμενο στην ψηφοφορία των υπουργών που υποστηρίζουν τη συνεχιζόμενη παρουσία των IDF στον «Διάδρομο Φιλαδέλφου».

Το εργατικό δικαστήριο αποφάσισε νωρίτερα ότι η γενική απεργία πρέπει να τελειώσει στις 14:30. Το Ισραήλ έχει «παραλύσει» λόγω της γενική απεργίας που πραγματοποιείται με βασικό αίτημα μία συμφωνία για την κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και την επιστροφή των ομήρων, που εξακολουθεί να έχει στα χέρια της Χαμάς.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response