Προφυλακίστηκε ο υποδιευθυντής της ΔΟΥ στην Κέρκυρα – Ελεύθεροι οι υπόλοιποι εφοριακοί κι ο λογιστής

Κοινοποίηση:
police00091-20-1-1

Τον δρόμο για την φυλακή πήρε ο υποδιευθυντής της ΔΟΥ Κέρκυρας ως «εγκέφαλος» του κυκλώματος των εφοριακών που εκβίαζαν επιχειρηματίες του νησιού. Μετά την μαραθώνια απολογία του, κρίθηκε προφυλακιστέος τα ξημερώματα, με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα.

Στον αντίποδα, ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους (απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, εγγύηση από 3.000 έως 30.000 ευρώ, αλλά και εμφάνιση 2 φορές τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα), αφέθηκαν οι άλλοι τρεις εφοριακοί -δύο επόπτες κι ένας ελεγκτής- καθώς και ο ιδιώτης λογιστής στην πολύκροτη υπόθεση της Κέρκυρας.

Οι απολογίες των πέντε κατηγορουμένων για το κύκλωμα, ξεκίνησαν το πρωί της Τρίτης και ξεπέρασαν τις 15 ώρες, αφού ολοκληρώθηκαν λίγο πριν από τις 2 τα ξημερώματα. Οι εφοριακοί της Κέρκυρας κατηγορούνται για εκβιασμό και απειλές, εκμεταλλευόμενοι τη θέση τους στην εφορία για να αποσπούν μεγάλα χρηματικά ποσά, καθώς και για σύσταση εγκληματικής ομάδας. Βέβαια, στις απολογίες τους, αρνήθηκαν όλες τις κατηγορίες που τους βαρύνουν, ενώ επιχείρησαν ο ένας να τα «φορτώσει» στον άλλο.

Αρνήθηκε την κατηγορία ο «εγκέφαλος» του κυκλώματος
Ο υποδιευθυντής της ΔΟΥ παρέμεινε στο γραφείο του ανακριτή επί τέσσερις ολόκληρες ώρες. Στο απολογητικό υπόμνημα, που κατέθεσε, αρνήθηκε τις κατηγορίες και ζήτησε επανεξέταση όλων των υποθέσεων, στις οποίες φέρεται να εμπλέκεται.

Υποστήριξε, μάλιστα, ότι ήταν αδύνατον στον μόλις έναν χρόνο που υπηρετεί στην εφορία της Κέρκυρας να στήσει ένα τέτοιο κύκλωμα και αναρωτήθηκε γιατί δεν έγιναν επ’ αυτοφώρω συλλήψεις.

Την ίδια ώρα, νέα αποκαλυπτικά στοιχεία για την δράση του κυκλώματος εφοριακών έρχονται στο «φως». Ένας εκ των κατηγορουμένων είχε ελεγχθεί πέρυσι για παρόμοια περιστατικά και είχε αθωωθεί. Ο εφοριακός είχε παραπεμφθεί σε δίκη για πολλά αδικήματα, όπως για απαλλαγή τουριστικών γραφείων που είχαν κάνει φορολογικές παραβάσεις.

Οι Αρχές δεν θα εξετάσουν μόνο τις 8 περιπτώσεις εκβιασμών, από Μάιο έως Οκτώβριο 2024, που περιλαμβάνονται στον φάκελο της δικογραφίας, αλλά θα διερευνήσουν και άλλες υποθέσεις στις περιοχές όπου υπηρέτησαν οι κατηγορούμενοι.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response