Προϋπολογισμός και ανατροπές στη Γαλλία: Η νέα κυβέρνηση του Μπαρνιέ και οι στόχοι

Κοινοποίηση:
France-parade-with-Macron

 

Μετά από εβδομάδες αβεβαιότητας και διαβουλεύσεων, αποκαλύφθηκε τελικά η σύνθεση της νέας κυβέρνησης της Γαλλίας με επικεφαλής τον Μισέλ Μπαρνιέ.

 

Η νέα κυβέρνηση αποτελείται από 39 υπουργούς και έχει σαφή δεξιά κατεύθυνση. Η πρώτη σημαντική αποστολή που θα αναλάβει είναι η έγκριση του προϋπολογισμού.

Ο Ζαν-Νοέλ Μπαρό, κεντρώος πολιτικός ηλικίας 41 ετών, ο οποίος προηγουμένως κατείχε τη θέση του Υπουργού Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, αναλαμβάνει το Υπουργείο Εξωτερικών. Ο συντηρητικός Μπρυνό Ρετογιό θα είναι ο νέος Υπουργός Εσωτερικών, ενώ ο Σεμπαστιάν Λεκορνύ, πιστός υποστηρικτής του Προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, παραμένει στο Υπουργείο Άμυνας.

Το νέο υπουργικό συμβούλιο θα συνεδριάσει την ερχόμενη Δευτέρα για να ξεκινήσει τις εργασίες του. Ο κεντρώος Ζαν-Νοέλ Μπαρό, από το κόμμα MoDem, 41 ετών, υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων στην προηγούμενη κυβέρνηση θα είναι ο νέος υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας.

O ριζοσπάστης συντηρητικός Μπρυνό Ρετογιό αναλαμβάνει το υπουργείο Εσωτερικών. Ο Σεμπαστιάν Λεκορνύ, πιστός υποστηρικτής του προέδρου της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, αναλαμβάνει και πάλι το υπουργείο Αμυνας.

O Αντουάν Αρμάν,από το κόμμα του Γάλλου προέδρου, αναλαμβάνει το υπουργείο Οικονομίας.

Υφυπουργός αρμόδιος για την Ευρώπη ανέλαβε ο Μπενζαμέν Χαντάντ, επίσης προερχόμενος από το κόμμα του προέδρου Μακρόν, όπως άλλωστε και η νέα κυβερνητική εκπρόσωπος Μοντ Μπρεζεόν.
Η αντιπρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού κόμματος Ανίκ Ζενεβάρ ανέλαβε το υπουργείο Γεωργίας, ενώ η Ρασιντά Ντατί παρέμεινε στο υπουργείο Πολιτισμού.

Το υπουργικό Συμβούλιο θα συνεδριάσει την Δευτέρα.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response