Προ των πυλών «πολικός αεροχείμαρρος»: Πότε θα κάνει «βουτιά» ο υδράργυρος

Κοινοποίηση:
233d874da8f84c7b7e5dee889bccaf2a_L

Για «πολικό αεροχείμαρρο» που κατηφορίζει και φέρνει πρωτοβρόχια, προειδοποίησε νωρίτερα σήμερα ο μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας.

Πιο συγκεκριμένα έκανε λόγο για δύο βροχοφόρα συστήματα – το πρώτο μεταξύ Δευτέρας και Τετάρτης και το δεύτερο μεταξύ της Πέμπτης το βράδυ και του Σαββάτου.

Και τα δύο συστήματα θα προκαλέσουν αρκετές βροχές στη δυτική και βόρεια Ελλάδα και το ανατολικό Αιγαίο (καιρός τύπου Π).

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση 4-6 βαθμούς με τάση για μεγαλύτερη πτώση προς το τέλος της εβδομάδας, ενώ οι άνεμοι θα πνεουν ισχυροί νοτιοδυτικοί και βορειοδυτικοί.

Ποιες περιοχές θα βρεθούν στο επίκεντρο της κακοκαιρίας τη Δευτέρα

Για το πρώτο φθινοπωρινό σύστημα που θα χτυπήσει την χώρα μας το απόγευμα – βράδυ της Δευτέρας μίλησε και ο Παναγιώτης Γιαννόπουλος.

Η αρχή θα γίνει το απόγευμα στο βόρειο Ιόνιο και το βράδυ στην Ήπειρο και τη δυτική Στερεά Ελλάδα θα φέρει καταιγίδες – πιθανόν πολύ ισχυρές.

Εντυπωσιακή η αλλαγή του καιρού

Σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου ο καιρός θα παρουσιάσει μεγάλη αλλαγή, ενώ θα μπει τέλος στο «ατμοσφαιρικό θερμό μποτιλιάρισμα» των τελευταίων εβδομάδων.

«Eντυπωσιακή η αλλαγή της διάταξης των βαρομετρικών συστημάτων στην Ευρώπη τις επόμενες ημέρες δίνοντας τέλος στο “ατμοσφαιρικό θερμό μποτιλιάρισμα” των τελευταίων εβδομάδων στις περισσοτερες χώρες της γηραιάς ηπείρου και κυρίως φυσικά στα νότια τμήματά της, αλλά και με αρκετές βροχές, φαινόμενα που κυρίως προς την Τρίτη θα πρέπει να επηρεάσουν και τα δυτικά, κεντρικά και τα βόρεια της Ελλάδας».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response