Πρωινή ρουτίνα: Τι να κάνετε το πρωί για να μην αισθάνεστε κουρασμένοι;

Κοινοποίηση:
ΠΡΩΙ

Αν αναρωτηθήκατε ποτέ πώς να ξυπνάτε νωρίς το πρωί χωρίς να νιώθετε άγχος, δεν είστε οι μόνοι. Ακόμα κι αν κοιμάστε στο πιο άνετο, καλύτερο στρώμα για το σώμα σας, το να νιώθετε ανανεωμένοι το πρωί δεν είναι πάντα εύκολο. 

Κοιμηθείτε επτά με εννέα ώρες

Οι περισσότεροι ενήλικες χρειάζονται επτά έως εννέα ώρες ύπνου τη νύχτα, οπότε το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να υπολογίσετε πόση ξεκούραση χρειάζεστε για να ξυπνήσετε την ώρα που έχετε επιλέξει. Αρχικά, ξεκινήστε πηγαίνοντας για ύπνο 15 λεπτά νωρίτερα από ό,τι συνήθως και μετά σταδιακά νωρίτερα μέχρι να ξυπνήσετε πιο εύκολα όταν χτυπήσει το ξυπνητήρι. 

Επιμείνετε σε μια ρουτίνα πριν τον ύπνο 

Μια ρουτίνα πριν τον ύπνο βοηθά στην προετοιμασία του σώματός σας για ύπνο, ενημερώνοντας τον εγκέφαλό σας ότι είναι ώρα να απενεργοποιηθεί. Αυτό περιλαμβάνει το κούρεμα περίπου 60 λεπτά πριν τον ύπνο, οπότε ορίστε μια υπενθύμιση για να απενεργοποιήσετε τις οθόνες, να χαμηλώσετε τα φώτα και να χαλαρώσετε.

Μην πατάτε το κουμπί αναβολής

Η αναβολή σας κάνει να νιώθετε νωθροί και λιγότερο σε εγρήγορση. Το πάτημα του snooze μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις στον ύπνο μας, καθώς αυτές οι μικρο περίοδοι αναβολής δεν επιτρέπουν στο σώμα αρκετό χρόνο για να επιστρέψει στον ύπνο αποκατάστασης. Όχι μόνο αυτό προσθέτει στην «αδράνεια ύπνου».

Φάτε πρωινό αμέσως μετά το ξύπνημα

Τροφοδοτήστε το σώμα σας για να αυξήσετε τα επίπεδα ενέργειάς σας. Αυτό είναι άλλο ένα υπέροχο σύνθημα για το σώμα σας ότι είναι ώρα να είστε ξύπνιοι και σε εγρήγορση, αντί για αναβολή. Η απώλεια του πρωινού μπορεί να επηρεάσει τα επίπεδα ενέργειάς σας και την ικανότητά σας να συγκεντρώνεστε, αλλά το να τρώτε νωρίς το πρωί δεν είναι κάτι που όλοι μπορούν να απολαύσουν.

Κάντε ένα κρύο ντους

Το κρύο ντους είναι σούπερ δυναμωτικό και μπορεί να σας κάνει να νιώσετε αμέσως πιο σε εγρήγορση. Μάλιστα, έρευνα(ανοίγει σε νέα καρτέλα)στις επιπτώσεις του κρύου ντους στην υγεία και την εργασία λέει ότι συμβάλλουν ακόμη και στη μείωση των απουσιών από την εργασία λόγω ασθένειας. 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: