Πρωτοφανής εισβολή της Χαμάς στο Ισραήλ με 5.000 ρουκέτες, ισραηλινή επίθεση στη Γάζα – 432 νεκροί, 2.700 τραυματίες

Κοινοποίηση:
257bbc7d13c2dbfe9b9eff40db387af0_XL

Ένα πραγματικό λουτρό αίματος συντελείται στη Μέση Ανατολή, ένα νέος κύκλος βίας με απρόβλεπτες διαστάσεις που δύσκολα θα κλείσει.
Από το πρωί του Σαββάτου (7/10/2023) Ισραήλ και Χαμάς βρίσκονται σε εμπόλεμη κατάσταση και τα χειρότερα έπονται.
Μέχρι στιγμής οι απώλειες και από τις δύο πλευρές ανέρχονται σε 432 νεκρούς ενώ οι τραυματίες ξεπερνούν τους 2.700.
Η ισραηλινή αεροπορία έπληξε θέσεις στη Λωρίδα της Γάζας μετά την επίθεση με ρουκέτες που εξαπέλυσε προηγουμένως η Χαμάς εναντίον του Ισραήλ και η οποία οδήγησε στο θάνατο 200 πολιτών του Ισραήλ και σε τουλάχιστον 1000 τραυματίες.
Παράλληλα Παλαιστίνοι μαχητές εισέβαλαν με ανεμόπτερα στο Ισραήλ και συνέλαβαν πάνω από 35 ομήρους, στρατιώτες και εποίκους.
Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και ανώτατοι αξιωματούχοι του ισραηλινού στρατού
Στη Λωρίδα της Γάζας, σκοτώθηκαν από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς τουλάχιστον 232 Παλαιστίνιοι και τραυματίστηκαν περισσότεροι από 1.700 σύμφωνα με παλαιστινιακές πηγές που επικαλείται το BBC.
Ο αριθμός των νεκρών πιθανό να συνεχίσει να αυξάνεται στις επόμενες ώρες.
Η ισραηλινή πολεμική Αεροπορία πραγματοποίησε νέο γύρο βομβαρδισμών στα σύνορα με τη Λωρίδα της Γάζας το μεσημέρι του Σαββάτου (7/10/2023).
«Ο ισραηλινός στρατός συνεχίζει να χτυπά τρομοκρατικούς στόχους της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας.
Οι Ισραηλινοί έθεσαν στο στόχαστρό τους πολύωροφα κτίρια στη Γάζα.
Οι ισραηλινές δυνάμεις χτύπησαν ένα 14όροφο κτίριο στη Λωρίδα της Γάζας, καθώς και τον «Πύργο της Παλαιστίνης» στο κέντρο της πόλης.
Νωρίτερα η ισραηλινή αεροπορία επιτέθηκε σε 17 στρατιωτικούς στόχους και τέσσερα κέντρα διοίκησης της στρατιωτικής πτέρυγας της Χαμάς.
Ωστόσο το Ισραήλ βομβάρδισε και νοσοκομείο στη Γάζα με αποτέλεσμα σκοτωθούν μία νοσηλεύτρια και ένας οδηγός ασθενοφόρου.

Πανικός στο Τελ Αβίβ από νέα επίθεση της Χαμάς με 150 ρουκέτες

Νέα σφοδρή επίθεση με τουλάχιστον 150 ρουκέτες εξαπέλυσε η παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς στο Τελ Αβίβ και την ισραηλινή επικράτεια.
Η νέα επίθεση εξαπολύθηκε, ως απάντηση στις ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές που κατέστρεψαν τρία κτίρια του «Πύργου της Παλαιστίνης» στη συνοικία αλ-Ρινάλ της πόλης της Γάζας.
Ο ισραηλινός στρατός τόνισε ότι προειδοποίησε τους κατοίκους πριν από τα πλήγματα και «τους ζήτησε να εκκενώσουν την περιοχή».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: