Πρόγνωση καιρού εβδομάδας: Κακοκαιρία από την Τρίτη στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας

Κοινοποίηση:
ΚΑΙΡΟΣ - ΠΙΝΔΟΣ   (ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ / EUROKINISSI)

Άστατος θα είναι κατά περιόδους ο καιρός την νέα εβδομάδα στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες, ενώ και οι άνεμοι σταδιακά από την Τρίτη θα στραφούν σε νότιο – νοτιοδυτικούς όπου και θα ενισχυθούν φτάνοντας τοπικά στο Αιγαίο και τα 7 μποφόρ μέχρι και την Πέμπτη. Οι βροχές και οι καταιγίδες θα ξεκινήσουν από τις απογευματινές ώρες της Τρίτης αρχικά στα δυτικά και τα βορειοανατολικά, καθώς και στα νησιά του νοτιοανατολικού Αιγαίου, ενώ την Τετάρτη, την Πέμπτη και την Παρασκευή θα είναι πιο γενικευμένα επηρεάζοντας σχεδόν όλη την Ελλάδα.

Θα υπάρχει όμως και κατά διαστήματα πρόσκαιρη ύφεση των φαινομένων κατά την διάρκεια της Τρίτης, της Τετάρτης και της Πέμπτης, όπου θα έχουμε και ανοίγματα στον καιρό. Κατά κανόνα όμως, το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού θα είναι οι πυκνές νεφώσεις και η εκδήλωση τοπικά ισχυρών βροχών και μεμονωμένων καταιγίδων, κυρίως στα δυτικά και τα βορειοανατολικά, αλλά και πρόσκαιρα την Τετάρτη, την Πέμπτη και την Παρασκευή στον ανατολικό ηπειρωτικό κορμό της χώρας, όπως και στα νησιά του Αιγαίου.

Οι άνεμοι από την Τρίτη θα στραφούν σταδιακά σε νότιο – νοτιοδυτικούς τόσο στην περιοχή του Ιονίου όσο και στην περιοχή του Αιγαίου και από την Τετάρτη θα ενισχυθούν σημαντικά φτάνοντας τοπικά μέχρι και την Πέμπτη τα 7 μποφόρ στο Αιγαίο, ενώ στην υπόλοιπη χώρα δεν αναμένεται να ξεπεράσουν τα 4 με 5 μποφόρ καθ’ όλη την διάρκεια της νέας εβδομάδας. Η θερμοκρασία παρά την πρόσκαιρη μικρή άνοδο που θα σημειώσει την Δευτέρα ως προς τις μέγιστες τιμές, από την Πέμπτη θα παρουσιάσει μικρή πτώση κυρίως στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: