Ευκρινή θέση για όσα έγιναν σχετικώς με την αναγραφή των ονομάτων των νεκρών των Τεμπών, στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, πήρε ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης, σε ραδιοφωνική συνέντευξή του.
Αναλυτικώς, δήλωσε ότι «το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη είναι το σπουδαιότερο σημείο μνήμης, ένας τόπος ιερός και αφορά στους πεσόντες κατά τη διάρκεια των αγώνων του έθνους. Εκεί είναι γραμμένα τα ονόματα των μεγάλων μαχών που έχουμε δώσει. Είναι ένα μνημείο, με το οποίο τιμάμε τη μνήμη όλων των Ελλήνων που έχασαν τη ζωή τους υπερασπιζόμενοι την πατρίδα. Δεν έχει καμία θέση η οποιαδήποτε αναγραφή οποιουδήποτε άλλου πράγματος εκεί. Θέλουμε να κάνουμε ένα μνημείο να θυμόμαστε το φρικτό δυστύχημα των Τεμπών; Να το κάνουμε. Αυτό δεν μπορεί να είναι στον ‘Αγνωστό Στρατιώτη […] Είναι ένα μνημείο με συγκεκριμένο προορισμό», τόνισε.
Και, εν συνεχεία, ανέφερε ότι «δεν πρέπει» να μείνουν γραμμένα τα ονόματα των θυμάτων της σιδηροδρομικής τραγωδίας στο συγκεκριμένο χώρο και «φυσικά» πρέπει να σβηστούν. Και, μάλιστα, «άμεσα» πρέπει να σβηστούν.
Στη συνέχεια της συνέντευξης, διευκρίνισε δε ότι έχει «πολύ ενδιαφέρον» η πρωτοβουλία του δημάρχου Αθηναίων για ανέγερση μνημείου και «αν σε αυτή τη συζήτηση για το μνημείο για τα Τέμπη πρέπει να εμπλακούν και φορείς της κυβέρνησης, να εμπλακούν. Αλλά, εδώ συζητάμε για τον ‘Αγνωστο Στρατιώτη. Στον ‘Αγνωστο Στρατιώτη δεν θα αναγράφεται τίποτε. Θα αναγράφονται τα ονόματα, τα μέρη, τα σημεία όπου το έθνος πολέμησε και άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε αυτές τις πολεμικές προσπάθειες που έκανε το έθνος για να απελευθερωθεί. Αυτός είναι ο ‘Αγνωστος Στρατιώτης», κατέληξε.
Με αφορμή, εξ άλλου, τη θέση που αναπτύσσουν κόμματα και πολιτικοί για την πορεία των δικαστικών ερευνών, ο υπουργός Επικρατείας επεσήμανε ότι «οι πολιτικοί οφείλουν να απέχουν από οποιοδήποτε σχολιασμό εκκρεμών δικαστικών υποθέσεων. Γιατί το λένε οι ερμηνείες της Συμβάσεως Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων; Το λένε για να μην υπάρχει χειραγώγηση και παρέμβαση στο έργο των δικαστών». Ως εκ τούτου, «θα πρότεινα να συμφωνήσουμε όλοι οι πολιτικοί να δείχνουμε αυτοσυγκράτηση ό,τι αφορά στις ενέργειες της δικαιοσύνης».
μετρον σ’αυτην την χωρα. δεν υπαρχει.δηλαδη η μακακια παει συννεφο. εμπλεξει τα σκελια με τα κτενια.
μετρον σ’αυτην την χωρα. δεν υπαρχει.
Βορίδη είσαι αντιπαθέστατος και σιχαμένος. Αμφιβάλλω αν έρριξες ένα δάκρυ για αυτούς τους αδξκοχαμένους ανθρώπους. Καμμία ψήφο σε αυτή το βλήμα.
Βορίδη το κόμμα σου ψήφισε να έχει παιδί ο Βαλλιανάτος και εσύ δεν πήγες να το καταψηφίσεις! Σήμερα Ιρακινός έσφαξε κοπελίτσα στην Ερμού και δεν ζητάς απελάσεις αλλοδαπών που ζήταγες παλιά μην σε μαλώσει ο διεθνιστής κούλης! Και ασχολείσαι ρε με τα Τέμπη που τσιμεντώσατε οι γαλάζιοι συριζαίοι το σημείο για να καλύψετε το έγκλημα;
Σε αυτό το θέμα, ο Βορίδης (αν και μου είναι πολύ αντιπαθής) έχει δίκιο … Με την ίδια λογική, στον ίδιο χώρο να αναγραφούν τα 102 ονόματα των θυμάτων στο Μάτι, τα 27 ονόματα των θυμάτων στην Μάνδρα, τα 3 ονόματα των θυμάτων στην Marfin και πάει λέγοντας …
Το σωστό, είναι να γραφούν τα ονόματα δίπλα σε εκείνων των καρβουνιασμένων στο Μάτι.
Πώς είπατε;
Να φροντισουν να αλλαξουν λιγακι και τον ΑΓΝΩΣΤΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ.
Τι παρατηρει κανείς; Ενα πτώμα σε νεκρική ακαμψία παρατημένο σε εναν προχειρο ταβλα!!! Ετσι οπως θα θελαν οι περιουσιοι να μας βλεπουν.
Ενας γλυπτης φιλέλλην θα εβαζε τον νεκρό σε μια ύπτια ευπρεπισμένη σταση νεκρού στρατιωτη, με μαρμαρινο υπόβαθρο ισο με το σώμα του νεκρού. Ο αυχενας δεν θα ήταν σε υπερεκταση σαν πεταμενος από τροχαίο στα κυκλιδώματα.
Υπαρχουν δεκαδες αναπαραστασεις νεκρικών τιμών σε αρχαία αγγεία, με νεκρούς φροντισμενους ετοιμοι να τους αποδοθουν τιμες ήρωα.
Όχι σαν πεταμενος σκύλος σε σηψη μια βδομαδα στα βραχια.
Αυτό φυσικα συμβολίζει την ψυχή του Ελληνα. Κι οσο ο ταλαιπωρος στρατιώτης θα υπαρχει εκεί σε τυμπανιαία σηψη, ετσι θα σαπιζουμε κι εμεις γιατί είναι αρχετυπική η εικόνα, ειναι συμβολο ιερό.
ΕΝΝΟΗΤΑΙ ΝΑ ΣΒΗΣΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΕΡΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ ΤΩΝ ΤΕΜΠΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΓΡΑΦΤΟΥΝΑΙ ΜΕ ΜΕΓΑΛΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΝΔΟΥΛΑΣ ΤΟΥ ΚΟΥΛΗ ΣΤΟ ΜΟΣΧΑΤΟ ΕΚΕΙ ΘΑ ΠΡΕΠΑΙ ΝΑ ΓΡΑΦΤΟΥΝΑΙ
Όχι κάτσε τώρα εδώ δεν έχει άδικο. Εντάξει γραψανε τα ονόματα έστειλαν το μήνυμα τούς φτάνει τώρα. Το παρακανουν. Άμα θέλουν άς κάνουν τατουάζ τά όνομα τούς επάνω στο σώμα τούς ή ας τα γράψουν στόν τοίχο τούς. Μην μπερδευομαστε βρε παιδιά.
Αν ηταν το δικό σου παιδί γραμμενο εκει και ειχε πεθανει κατα αυτό τον τρόπο ενω αυτοι οι ξεφτιλισμένοι σε κορόιδευαν μεσ’ τα μουτρα όπως κανουν τωρα (σε όλους μας), θα ηθελες να σβηστει???
Πιστευεις αν ρωτούσες αυτους τους ηρωες που αντιπροσωπεύονται εκει θα σου ‘λέγαν οτι παρεξηγήθηκαν?
Αυτα τα ονοματα αθωων παιδιών μπηκαν εκει για να συμβολίζουν την ισότητα και την ισονομία όλων απέναντι στο νομο (με τα ακαταδίωκτα και μαλακιες τους) και τη συμπαράσταση όλης της Ελλάδας σε αυτους τους γονείς ζητωντας παραλληλα να βρουν το δίκιος τους! Στεκομαι διπλα απο αυτους του ανθρώπους γιατι ειμαι πατέρας και δεν μπορω ουτε να φανταστώ τον εαυτό μου στη θέση τους!!
Τα ονόματα αυτα σε λίγες ημέρες θα σβηστούν από την βροχή και τις συνθήκες! Εμεις τουλαχιστον η μάζα θα γυρισουμε στη δική μας μίζερη ζωη, απλοι παρατηρητες περιμενοντας την επομενη μαζική σφαγή (παρακαλώντας να μην ειμαστε οι επόμενοι) σαν τα ερίφια! Των ηρώων μας τα ονόματα θα μεινουν εκει για παντα!
Αν δεν το καταλαβαίνετε ολοι εσεις που θιχτήκατε, τοτε αυτοι οι ηρωες που ειναι εκει πεσμένοι, επεσαν για το τίποτα!!
Λογοδιαρροια σε έπιασε. Ο Σταύρος που κουβαλάνε οι γονείς είναι ασηκωτος ως μάνα μπορώ νά τό αισθανθώ. Όμως δεν Θα άφηνα ποτέ να εκμεταλλευτούν τον πόνο μου με μικρότητες κάποιοι φοιτητές που κρατούν πλακάτ σε συγκεντρώσεις όπως την πρώτη φορά με τίτλο δεν έφταιγε η κακιά η ώρα αλλά η χώρα.
Ούτε με μοιρολόγια για την Επίδαυρο.
Αν θέλανε ισότητα (άραγε πού;) Και ισονομία να ψήφισαν στην κάλπη με υπευθυνότητα και φιλοπατρία.
Αν θέλουν μπορούν να κάνουν και ένα μνημείο γιατί όχι να κάνουν.
Ο άγνωστος στρατιώτης έπεσε υπέρ πίστεως και πατρίδος καμία σχέση δηλαδή με αυτήν την τραγωδία.
Συμφωνουμε οτι διαφωνουμε δλδ. Δεν συμφωνεις και καλα κανεις και σεβαστη η αποψή σου!
ΘΑ ηθελα ομως να σου πω οτι ψηφίζοντας μια τετοια δημοκρατία για εμενα εισαι συνενοχή σε οτι αποτελεσμα εξαγεται απο μια τετοια Δημοκρατία.
Οχι κοπελια εγω δεν θα ψηφίσω κανενα μπουρδελο κόμμα!
Η δημοκρατια πηγάζει από το λαο και ακολουθει τον δρομο που χαραξε ο Καποδίστριας!
Εσυ μπορεις να ψηφιζεις μια Δημοκρατία με ΑΦΜ και να σε χαλανε οι φοιτητες που προς τιμήν τους εκαναν οτι εκαναν! Και ναι “δεν έφταιγε η κακιά η ώρα αλλά η χώρα”.
Οπως μακεδονισσα η χωρα και η Δημοκρατια που ψήφισες έφταιγε που ξεπουλήθηκε η Μακεδονια στους Σκοπιανους!
Αποψη μου ετσι? Μη παρεξηγηθούμε χωρις καν να γνωριζόμαστε!
41 ΤΑΚΑΤΟΟΟΟΟΟΟΟ
ΒΡΕ ΑΘΕΟΦΟΒΕ ΜΑΚΗ ΜΗ ΜΙΛΑΣ ΕΚ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΟΥΣ! ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΕΜΦΑΝΙΖΟΤΑΝ ΑΠΟ ΚΑΜΙΑ ΜΕΡΙΑ ΑΥΤΟΣ Ο ΔΥΣΜΟΙΡΟΣ ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ (ΜΕ ΟΣΑ ΒΛΕΠΕΙ ΚΑΙ ΑΚΟΥΕΙ ΑΠΟ ΣΑΣ) ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΔΙΑΝΟΗΘΩ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝΕ! ΚΑΝΤΕ ΜΙΑ ΧΑΡΗ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ ,ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΜΑΣΑΤΕ ΠΑΡΑ ΝΑ ΜΙΛΑΤΕ!
Στον τόπο της τραγωδίας πρέπει να γίνει μια προσωπογραφια του Καραμανλή και να αναγράφεται:δολοφόνος 57 ψυχων
Αυτούς ψηφίζουν.
Αντε στο διάολο καθικι καραγκιοζη βορίδη @!