Πρόσβαση στα δεδομένα των παικτών διαδικτυακού τζόγου αποκτά η ΑΑΔΕ

Κοινοποίηση:
ΤΖΟΓΟΣ

Σε 800.000 συνολικά υπολογίζονται οι παίκτες στην Ελλάδα που ρίσκαραν τη τύχη τους στον παράνομο τζόγο δαπανώντας μόνο για την περασμένη χρονιά πάνω από 1,4 δισ. ευρώ.

Τα στοιχεία για το μέγεθος και τη συμπεριφορά όσων επιλέγουν τα παράνομα δίκτυα τυχερών παιχνιδιών στη χώρας μας προέρχονται από έρευνα της KΑΠΑ Research για την Επιτροπή Παιγνίων (ΕΕΕΠ) σε δείγμα 6.000 ερωτηθέντων και παρουσιάστηκαν στο πλαίσιο της ημερίδας για τα διαδικτυακά παίγνια «2nd Greek Online Gaming Day».

Όπως ανέφερε ο Δημήτριος Παπαδόπουλος, Προϊστάμενος της Γενικής Διεύθυνσης Εποπτείας και Επιχειρησιακών Λειτουργιών της ΕΕΕΠ, στο σύνολο όσων «παίζουν» στο παράνομο τζόγο, ποσοστό 62% είναι άνδρες και 38% γυναίκες, με το 37% του συνόλου να είναι μεταξύ 45 και 64 ετών. Σύμφωνα με την έρευνα, ο κυριότερος λόγος για τον οποίο παίζουν στα παράνομα δίκτυα όσοι τα επιλέγουν είναι γιατί τα κέρδη δεν φορολογούνται και γιατί προσφέρουν ελκυστικότερες αποδόσεις, αλλά και γιατί δεν απαιτείται ταυτοποίηση του παίκτη.

Στο συνέδριο 2nd Greek Online Gaming Day μίλησε και ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) Γιώργος Πιτσιλής, ο οποίος ανέφερε πως η ΑΑΔΕ θα αποκτήσει στο μέλλον πρόσβαση στα δεδομένα των παικτών, με τη συνεργασία των εταιρειών, όπως ήδη γίνεται στις βραχυχρόνιες μισθώσεις.

Ειδικότερα, ο κ. Πιτσιλής είπε: “Όπως έγινε στις βραχυχρόνιες μισθώσεις, δηλαδή με συμφωνίες με πλατφόρμες όπως η Airbnb για την παροχή στοιχείων, πρέπει να γίνουν αντίστοιχες συμφωνίες για παροχή στοιχείων από τις στοιχηματικές. Να βρούμε ένα κοινό τρόπο, ώστε να συλλέγονται τα στοιχεία που χρειάζονται σε ένα πλαίσιο easy to comply, hard to avoid”.

Στόχος της Ανεξάρτητης Αρχής, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι να μπορεί να έχει πρόσβαση με τον ίδιο τρόπο στην παικτική δραστηριότητα των πελατών των στοιχηματικών εταιρειών, ώστε να εντοπίζει ενδεχόμενο ξέπλυμα χρήματος ή φοροαποφυγή.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: