Πρόταση-«κόλαφος»: Ποιόν θέλουν να συλλάβουν μετά τον Ρώσο «Mr. Telegram»;

Κοινοποίηση:
Arrest-handcuffs

Οι διεθνιστές παίζουν τα ρέστα τους…

Ο Ρόμπερτ Ράιχ, ο πρώην υπουργός Εργασίας των ΗΠΑ, πρότεινε ευθαρσώς στις κυβερνήσεις παγκοσμίως να εξετάσουν το ενδεχόμενο σύλληψης του Έλον Μασκ λόγω του τρόπου με τον οποίο διευθύνει το Twitter/X και την υποστήριξή του στον Ντόναλντ Τραμπ.

«Ο Έλον Μασκ μεταμορφώνει γρήγορα τον τεράστιο πλούτο του -είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο- σε μια τεράστια πηγή ακαταλόγιστης πολιτικής δύναμης που τώρα υποστηρίζει τον Τραμπ και άλλους αυταρχιστές σε όλο τον κόσμο», έγραψε ο Ράιχ στον Guardian την Παρασκευή.

Ο Αμερικανός, που υπηρέτησε στο Υπουργείο Εργασίας επί προεδρίας Κλίντον, ισχυρίζεται ότι ο Μασκ έχει γίνει ανοιχτή απειλή για τη δημοκρατία από τότε που εξαγόρασε το Twitter/X και ανακοίνωσε την υποστήριξή του στον Ντόναλντ Τραμπ.

«Σύμφωνα με μια νέα έκθεση του Κέντρου για την Καταπολέμηση του Ψηφιακού Μίσους, ο ίδιος ο Μασκ έχει δημοσιεύσει 50 ψευδείς εκλογικούς ισχυρισμούς στο X μέχρι στιγμής φέτος.

Έχουν συνολικά 1,2 δισεκατομμύρια προβολές. Κανένας από αυτούς δεν είχε ούτε ένα “κοινοτικό σημείωμα” από το υποτιθέμενο σύστημα fact check του Χ.

Οι αποδείξεις πληθαίνουν ότι η Ρωσία και άλλοι ξένοι πράκτορες χρησιμοποιούν το X για να διαταράξουν τη φετινή προεδρική κούρσα, πιθανώς υπέρ του Τραμπ. Ο Μασκ έκανε λίγα για να τους σταματήσει».

Ο Ράιχ προτείνει ότι ένας τρόπος για να χαλιναγωγήσουν τον Μασκ οι κυβερνήσεις θα ήταν «να τον απειλήσουν με σύλληψη εάν δεν σταματήσει να διαδίδει ψέματα και μίσος στο Χ».

Η πρόταση του πρώην Υπουργού των ΗΠΑ έρχεται λίγες ημέρες μετά τον παγκόσμιο σάλο που προκάλεσε η σύλληψη του Ρώσου ιδρυτή του Telegram, Pavel Durov.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response