Πρώτες εικόνες από τα συντρίμμια του υποβρυχίου Titan στον βυθό της θάλασσας

Κοινοποίηση:
1-71-1024x525

Η υπόθεση του υποβρυχίου Titan της OceanGate έχει προκαλέσει σοκ και θλίψη στον κόσμο, καθώς η κατάρρευση του σκάφους οδήγησε στον θάνατο πέντε επιβατών. Η αμερικανική ακτοφυλακή δημοσιοποίησε πρόσφατα πλάνα από τα συντρίμμια που βρίσκονται στον βυθό του ωκεανού, προσφέροντας μια ανατριχιαστική εικόνα της τραγωδίας. Η δίκη που ξεκίνησε τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου εξετάζει τις αιτίες της κατάρρευσης και αν υπάρχει κάποιος υπεύθυνος για αυτή την καταστροφή.

 

Η δίκη αναμένεται να διαρκέσει δύο εβδομάδες και θα εστιάσει σε κρίσιμα στοιχεία που σχετίζονται με την ασφάλεια του υποβρυχίου. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το πλήρωμα του Titan είχε επικοινωνία με το προσωπικό υποστήριξης στο Polar Prince μέσω γραπτών μηνυμάτων. Τα τελευταία λόγια τους ήταν «όλα καλά», γεγονός που ενισχύει την τραγικότητα της κατάστασης, καθώς οι επιβάτες δεν γνώριζαν την επικείμενη απειλή.

Οι εικόνες των συντριμμιών που δημοσιοποιήθηκαν αποκαλύπτουν τη σοβαρότητα της ζημιάς που υπέστη το υποβρύχιο. Οι ειδικοί αναλύουν τα δεδομένα για να κατανοήσουν τι προκάλεσε την κατάρρευση και αν υπήρχαν παραλείψεις ή λάθη στη διαδικασία λειτουργίας του σκάφους. Η έρευνα αυτή είναι κρίσιμη όχι μόνο για να αποδοθούν ευθύνες αλλά και για να διασφαλιστεί η ασφάλεια των μελλοντικών αποστολών.

Τώρα κυκλοφόρησε ένα βίντεο που δείχνει τα συντρίμμια. Το απόσπασμα της αμερικανικής ακτοφυλακής, που χρονολογείται από τις 22 Ιουνίου 2023, δείχνει την ουρά του υποβρύχιου σκάφους να στέκεται στο βυθό, εμφανώς κατεστραμμένο από την κατάρρευση.

 

Δείτε το βίντεο:

 

 

Τα πλάνα τραβήχτηκαν σε βάθος 3.775 μέτρων κάτω από την επιφάνεια του νερού. Καθώς η κάμερα κινείται γύρω από το υποβρύχιο, διακρίνεται ακόμη το λογότυπο της OceanGate.

Το βίντεο έχει προκαλέσει μεγάλη αίσθηση στον κόσμο, με αρκετούς να περιγράφουν την εικόνα ως «στοιχειωμένη» και «ανατριχιαστική».

«Κοιτάζοντας αυτές τις ρωγμές, πρέπει να ήταν μια βίαιη κατάρρευση», σχολίασε κάποιος.

Άλλοι εξέφρασαν την έκπληξή τους για το πόσο μεγάλο μέρος του σκάφους ήταν ακόμα άθικτο.

 

Οι ανησυχίες για την κατασκευή του Titan

Στη δίκη αναμένεται να καταθέσουν συνολικά 24 άτομα, οι δέκα εξ’ αυτών να είναι πρώην εργαζόμενοι της OceanGate. Ένας από αυτούς ο David Lochridge, εξέφρασε ανησυχίες σχετικά με την ασφάλεια του υποβρυχίου Titan όσο εργαζόταν στην εταιρεία.

Στην κατάθεσή του ο Lochridge ισχυρίστηκε ότι «απορρίφθηκε σε κάθε περίπτωση» όταν εξέφρασε τις ανησυχίες του.

Πρόσθεσε ότι η OceanGate «γνώριζε τη δυσαρέσκειά μου» και δεν τον άφηνε να συμμετέχει στις συνεδριάσεις του διοικητικού συμβουλίου επειδή ανησυχούσαν ότι θα μιλούσε

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response