Πρώτη εκτέλεση γυναίκας έπειτα από σχεδόν 20 χρόνια στη Σιγκαπούρη

Κοινοποίηση:
ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ

Οι αρχές της Σιγκαπούρης απαγχόνισαν σήμερα 45χρονη υπήκοο της χώρας, που είχε καταδικαστεί για διακίνηση ναρκωτικών.

Πρόκειται για την πρώτη γυναίκα που εκτελείται στην πόλη-κράτος της Ασίας έπειτα από σχεδόν είκοσι χρόνια.

«Η θανατική ποινή που είχε επιβληθεί στη Σαριντέουι Μπίντε Τζαμάνι εκτελέστηκε την 28η Ιουλίου 2023», ανέφερε η υπηρεσία δίωξης ναρκωτικών σε δελτίο Τύπου που έδωσε στη δημοσιότητα.

Είχε καταδικαστεί για διακίνηση 30,72 γραμμαρίων ηρωίνης, ποσότητας διπλάσιας από αυτήν που επισύρει την εσχάτη των ποινών δυνάμει της νομοθεσίας στη Σιγκαπούρη.

Η 45χρονη, η οποία είχε καταδικαστεί το 2018, διέθετε «υπεράσπιση από συνήγορο καθ’ όλη τη διάρκεια» της ποινικής διαδικασίας, τόνισε η υπηρεσία δίωξης ναρκωτικών.

«Άσκησε έφεση εναντίον της καταδίκης της και της ποινής της και το εφετείο την απέρριψε την 6η Οκτωβρίου 2022», συνεχίζει η ανακοίνωση, θυμίζοντας ακόμη ότι το αίτημά της για προεδρική επιείκεια επίσης απορρίφθηκε.

Η Σαριντέουι Μπίντε Τζαμάνι είναι η πρώτη γυναίκα που εκτελέστηκε στην πόλη κράτος από το 2004, σύμφωνα με τις αρχές.

Οι εκτελέσεις θανατοποινιτών στο χρηματοοικονομικό κέντρο της Ασίας ξανάρχισαν τον Μάρτιο του 2022, έπειτα από παύση δυο ετών, κατά τη διάρκεια της πανδημίας του νέου κορονοϊού. Έκτοτε, έχουν θανατωθεί 15 κρατούμενοι.

Την Τετάρτη ο Μοντ Αζίζ μπιν Χουσέιν, κάτοικος Σιγκαπούρης, 57 ετών, απαγχονίστηκε μετά την καταδίκη του για τη διακίνηση περίπου 50 γραμμαρίων ηρωίνης.

Στη Σιγκαπούρη η νομοθεσία για τα ναρκωτικά συγκαταλέγεται στις πιο δρακόντειες στον πλανήτη. Η διακίνηση ποσοτήτων 500 και πλέον γραμμαρίων κάνναβης ή 15 και πλέον γραμμαρίων ηρωίνης επισύρει τη θανατική ποινή.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, οργανώσεις υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, συμπεριλαμβανομένης της Διεθνούς Αμνηστίας, κάλεσαν την κυβέρνηση της Σιγκαπούρης να σταματήσει τις εκτελέσεις, τονίζοντας πως η θανατική ποινή δεν έχει στην πραγματικότητα κανένα αποτρεπτικό αποτέλεσμα.

Σύμφωνα με τη Διεθνή Αμνησία, η Σιγκαπούρη συγκαταλέγεται στις τέσσερις χώρες –οι άλλες τρεις είναι η Κίνα, το Ιράν και η Σαουδική Αραβία– όπου εκτελέστηκαν κρατούμενοι για αδικήματα που συνδέονταν με τη διακίνηση και τη χρήση ναρκωτικών πέρυσι.

Οι αρχές της Σιγκαπούρης αντιτείνουν πως η θανατική ποινή έχει κάνει την πόλη κράτος από τις πιο ασφαλείς χώρες σε όλη την Ασία.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

8 Σχόλια

  1. Ε βέβαια οι οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων που αλλού και αλλού κάνουν τα στραβά μάτια και εμφανίζονται μόνο όταν έχουν κάποιο συμφέρον αυτοί που τις χρηματοδοτούν αυτές . Πολύ βολικό να θες να πας σε μια ξένη χώρα και να τους πεις ότι αυτό δεν είναι αποτρεπτικό , αλλά αποτρεπτικό είναι να πιάνεις διακινητές να τους κάνεις συνεταίρους και να τα σπρώχνεται μαζί . Γιατί να μην έχει και η Συγκαπούρη διεφθαρμένους αστυνομικούς που θα κάνουν τα στραβά μάτια στην διακίνηση πάντα βέβαια με την ανάλογη αμοιβή . Γιατί πλέον σε όλες τις μοντέρνες χώρες αυτό γίνεται , γιατί αν θέλανε πραγματικά να πιάσουν τους ” μεγάλους ” τι νομίζεται δεν μπορούν ; ή δεν ξέρουν ποιοι είναι ; Και νόμιμα δεν τα κάνουν για να γλυτώνουν την φορολογία τόσο μαύρο χρήμα κονομάν γιατί να χαλάσουνε την μπίζνα , κορόιδα είναι σαν και εμάς που πληρώνουμε φόρους σα τους μαλάκες για να μην έχεις ούτε παιδεία ούτε υγεία ούτε τίποτα , αλλά ξέχασα έχουμε άπλετους τρόπους διασκέδασης , ναρκωτικά , νυχτερινή διασκέδαση μέχρι τελικής πτώσεως κτλπ. , τι να την κάνεις την παιδεία και την υγεία όταν έχεις τόσα πράγματα να διασκεδάσεις ; Αλλά βέβαια εσείς οι ευαισθητούλιδες θίγεστε που ένας διακινητής εκτελέστηκε . ( και βέβαια είναι αποτρεπτικό γιατί το σκέφτεσαι να το κάνεις όταν ΌΝΤΩΣ έχεις να αντιμετωπίσεις τις ευθύνες των πράξεων σου , και δεν είναι μια ελαφριά καταδίκη (αν καταδικαστούν και δεν είναι έξω την επόμενη μέρα με αναστολή) των 10 – 15 χρόνων που με καλή διαγωγή και υπερπληθυσμού των φυλακών είναι έξω σε 3 χρονάκια , και οι πιο πολλές φυλακές είναι σαν ξενοδοχεία self service ) Όταν βομβάρδιζαν ανατολικές χώρες και σκοτώνανε αμάχους κατά χιλιάδες είδαμε πολλές οργανώσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων να παρεμβαίνουν ή είδαμε πολλούς από σας τους ευαισθητούλιδες να χάνεται τον ύπνο σας .

  2. «Ωραία χώρα» η Σιγκαπούρη .. άκου κει απαγχονισμός .. σοβαρά τώρα; Εγώ δεν πατάω το ποδι μου σε τετοιες χώρες πηγαίνετε εσεις που σας αρεσει το κρέμας αμα

  3. Φτηνά την γλύτωσε το “μοντελο” με τα 2.5 κιλά (90 oz) στο Hong Kong πριν 4 χρόνια

    1. ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ ΤΗΝ ΕΒΑΛΑΝ ΣΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΣΩΜΑ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΝΗΣΙ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ? ΑΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ ΔΙΟΡΘΩΣΤΕ ΜΕ.

  4. ´Αντε με το καλό και εδώ αφού θέλουν να μας κάνουν μουσουλμανία να έκτελεσουν καμιά καριόλα να μαζευτούν και οι υπόλοιπες.

  5. Αν δεν είχε τέτοιους νόμους, θα ήταν σαν κάποια Ελλάδα, τον παράδεισο του κάθε εγκληματία..

  6. Αυτα ειναι κρατη με νομους που εφαρμοζονται , δεν ειναι Ελληνικη Μπανανια που οι εγκληματιες κανουν παρτυ με ποινες του κ@λου!!

Comments are closed.