Πρώτη χρήση πυραύλων ακριβείας από τη Χεζμπολάχ κατά του Ισραηλινού στρατού

Κοινοποίηση:
livanos11

Η οργάνωση Χεζμπολάχ ανακοίνωσε πρόσφατα ότι χρησιμοποίησε για πρώτη φορά «πυραύλους ακριβείας» και νέους τύπους μη επανδρωμένων αεροσκαφών στις συγκρούσεις της με τον ισραηλινό στρατό. Αυτή η δήλωση έρχεται σε μια περίοδο αυξανόμενης έντασης στην περιοχή, με τις μάχες να επικεντρώνονται στα σύνορα του νότιου Λιβάνου.

 

Στην ανακοίνωσή της, η Χεζμπολάχ υποστήριξε ότι οι δυνάμεις της κατάφεραν να απωθήσουν τους Ισραηλινούς στρατιώτες σε αρκετές συγκρούσεις που σημειώθηκαν σε χωριά κοντά στα σύνορα. Η οργάνωση ανέφερε επίσης ότι οι μαχητές της έχουν προκαλέσει τον θάνατο περισσότερων από 70 Ισραηλινών στρατιωτών, αν και δεν διευκρίνισε το χρονικό διάστημα κατά το οποίο συνέβησαν αυτές οι απώλειες.

Από την πλευρά τους, οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις αντέτειναν ότι οι απώλειές τους ανέρχονται σε περίπου 20 στρατιώτες από την αρχή των χερσαίων επιχειρήσεων στον Λίβανο. Επιπλέον, ανέφεραν ότι άλλοι 30 στρατιώτες έχουν σκοτωθεί λόγω επιθέσεων που πραγματοποίησε η Χεζμπολάχ στο βόρειο Ισραήλ. Οι αριθμοί αυτοί δείχνουν τη σοβαρότητα των συγκρούσεων και την κλιμάκωση της βίας στην περιοχή.

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response