Πρώτοι στην ανεργία οι Έλληνες! 39 στους 100 κάτω των 25 ετών δεν έχουν εργασία

Κοινοποίηση:
d69cee43c63892ef824074523a4443f5_XL

Στο 7,5% διαμορφώθηκε το ποσοστό ανεργίας στην Ευρωζώνη τον Ιούλιο, στα ίδια επίπεδα με τον Ιούνιο αλλά μειωμένο σε σχέση με τον Ιούλιο του 2018 (8,1%), σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία (Eurostat). Το ποσοστό αυτό παραμένει το χαμηλότερο που έχει καταγραφεί στην Ευρωζώνη από τον Ιούλιο του 2008.

Στην Ελλάδα, το ποσοστό ανεργίας παρουσίασε τη μεγαλύτερη μείωση σε ετήσια βάση -στο 17,2% τον Μάιο, για τον οποίο υπάρχουν τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία, έναντι 19,4% τον Μάιο του 2018- αλλά παραμένει το υψηλότερο στην Ευρωζώνη, με δεύτερο υψηλότερο αυτό της Ισπανίας (13,9% τον Ιούλιο).

Στην ΕΕ των «28», το ποσοστό ανεργίας διαμορφώθηκε στο 6,3%, επίσης στα ίδια επίπεδα με τον Ιούνιο αλλά μειωμένο σε σχέση με ένα χρόνο πριν (6,8%). Αυτό παραμένει το χαμηλότερο που έχει καταγραφεί στην ΕΕ-28 από τον Ιανουάριο του 2000 που άρχισε η σχετική στατιστική σειρά. Η Eurostat εκτιμά ότι 15,613 εκατομμύρια άντρες και γυναίκες της ΕΕ-28 ήταν άνεργοι τον Ιούλιο του 2019, τα 12,322 εκατομμύρια από χώρες της Ευρωζώνης.

Μεταξύ των χωρών- μελών, τα χαμηλότερα ποσοστά σημειώθηκαν στην Τσεχία (2,1%) και τη Γερμανία (3,0%). Σε σύγκριση με ένα έτος πριν, το ποσοστό ανεργίας μειώθηκε σε 25 χώρες, ενώ αυξήθηκε στο Λουξεμβούργο (από 5,6% στο 5,7%), τη Λιθουανία (από 6,1% στο 6,4%) και τη Σουηδία (από 6,3% στο 6,8%). Τις μεγαλύτερες μειώσεις, εκτός από την Ελλάδα, κατέγραψαν η Κροατία (από 8,4% στο 7,1%), η Κύπρος (από 8,3% στο 7,0%), η Σλοβακία (από 6,5% στο 5,3%) και η Ισπανία (από 15,0% στο 13,9%).

Το ποσοστό ανεργίας των νέων (κάτω των 25 ετών) διαμορφώθηκε τον Ιούλιο στο 14,3% στην ΕΕ-28 και στο 15,6% στην Ευρωζώνη έναντι 15,0% και 16,7%, αντίστοιχα, τον Ιούλιο του 2018. Τα χαμηλότερα ποσοστά καταγράφηκαν στη Γερμανία (5,6%), την Ολλανδία (6,7%) και την Τσεχία (7,0%), ενώ τα υψηλότερα σημειώθηκαν στην Ελλάδα (39,6% στο πρώτο τρίμηνο του 2019), την Ισπανία (32,1%) και την Ιταλία (28,9%).

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

5 Σχόλια

  1. Πες τα ρε φίλε. Υπάρχουν αμέτρητες δουλειές σκλάβου, κάτι σπαστά 8ωρα για 450 ευρώ, κάτι 6ήμερα για 600 ευρώ, κάτι 12ωρα με τις υπερωρίες απλήρωτες…

    Απορώ τι θέλει πια αυτός ο αχόρταγος λαός και διαμαρτύρεται.

  2. Η κρίση εχει ευνοήσει τους τεμπέληδες ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΤΑ ΚΑΘΗΚΙΑ ΠΟΥ ΠΙΝΟΥΝ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ όπως ξέρει κάθε λογικός άνθρωπος…όποιος θέλει δουλεύει αλλά δε μας αφήνει η ντροπή ο καφές οι φωτογραφίες στα κοινωνικά δίκτυα κ.α πολλά…εγώ προσωπικά είμαι 30 χρονών και δεν πέφτω κάτω από 100 ευρώ τη μέρα δουλεύω όμως σα το σκυλί κ έχω και δύο παιδιά…. Να είναι καλά η κρίση και τα τεμπελοσκυλα που θα πεινάσουμε αν κόψει τα επιδόματα το κράτος και η ΜΑΜΑ ΤΟΥΣ..

    1. Εσύ ρε φίλε μπορεί να είσαι ζώον και να τα καταφέρνεις καλά στη ζούγκλα. Άλλωστε μόνος σου χαρακτηρίζεις τον εαυτό σου σκυλί, δηλαδή κτήνος. Οι υπόλοιποι όμως που δεν θέλουν ούτε σαν σκυλιά, ούτε σαν σκλάβοι, ούτε σαν είλωτες να ζήσουν τη ζωή τους κάτι που δεν σημαίνει ότι είναι τεμπελόσκυλα, ούτε ότι τους ζει η μαμά τους.

      Βέβαια σε λίγο καιρό θα συνειδητοποιήσεις κι εσύ ότι η καριέρα “σκύλου” που κάνεις, έχει ημερομηνία λήξης και τότε θα ζητιανεύεις για κανένα γλυμμένο κόκκαλο.

  3. Καλημέρα Στέφανε,

    Παρατηρούμε ότι στην Ελλάδα Γίνεται Συνεχώς Μεγάλη Κουβέντα για την Ανεργία των Νέων ( Κάτω των 25 Ετών ). Δεν Είναι Αλήθεια αυτά που Λέγονται για την Ανεργία στην εν λόγω Κατηγορία. Κατ΄αρχάς Υπάρχουν Πολλά Παιδιά που Σπουδάζουν και Συντηρούνται από τους Γονείς τους, όσο αυτό βέβαια είναι δυνατό, μετά από αυτό που Έχει Συμβεί στην Ελλάδα τα Τελευταία Χρόνια με τη Μείωση των Εισοδημάτων. Όσοι όμως Πραγματικά Έχουν Πρόβλημα, για να Έχουν ένα Συμπλήρωμα στο Εισόδημα Προσπαθούν να Βρουν μία Δουλειά, είτε Σερβιτόροι σε Καφετέρειες, είτε σε Εστιατόρια, γενικά μία Δουλειά του Ποδαριού που Λένε. Αν και αυτό τα Τελευταία Χρόνια στην Ελλάδα, Καθίσταται Πολύ Δύσκολο, λίγο η Υπερβολική Φορολογία, λίγο ότι δεν Προσλαμβάνονται Έλληνες αλλά μόνο Λαθρο-Μετανάστες ( ειδικά επί ΣΥΡΙΖΑ το Φαινόμενο Διογκώθηκε ). Έπειτα μην Ξεχνάτε ότι, Εξαιτίας και τhς Υπερ-Φορολόγησης στις Επιχειρήσεις, Υιοθετούνται Ελαστικές Μορφές Απασχόλησης, 2 ή 3 Μέρες την Εβδομάδα, με 3-ωρα ή 4-ωρα, ή σε Άλλες Περιπτώσεις να Ασφαλίζεται ο Εργαζόμενος για 3 ή 4 ώρες και να Δουλεύει για 10 ή και 12 Ώρες και με Μισθό 300 ή 400 Ευρώ ( αν Λάμβουμε υπόψιν και τον Υποκατώτατο Μισθό που Ίσχυε μέχρι πρότινος, 250 Ευρώ ), και έτσι για τις Δουλειές του Ποδαριού Προτιμούνται οι Λαθρο-Μετανάστες, και οι Έλληνες Ψάχνονται,

    Γιατί δεν Εμφανίζεται όμως το Ποσοστό Ανεργίας στην Ελλάδα, στις Ηλικίες από 45 Έτών και Πάνω, και δεν Μιλάει Κανένας για αυτό, που είναι Παραγωγικές Ηλικίες και Μπορούν να Προσφέρουν με τις Γνώσεις και τις Ικανότητές τους; Για παράδειγμα, να Βλέπεις 53-άρηδες, 55-αρηδες, 56-αρηδες, με Αξιολόγο Βιογραφικό ( Πτυχία, Μεταπτυχιακά ) και Εργασιακή Εμπειρία να Είναι στην Ανεργία και να Αναγκάζονται να Φύγουν στο Εξωτερικό για να Συνεχίσουν τη Ζωή τους, Βρίσκοντας Εργασία, Αναλόγως των Προσόντων και των Ικανοτήτων τους. Το να Κάνεις μία Δουλειά Περιστασιακή, για Ένα Μεροκάματο, ενώ Ψάχνεις Εργασία στο Αντικείμενό σου, δεν Είναι Ντροπή, αυτό το Κάνεις για 6, 7, 8 Μήνες, αλλά αν δεν Βρεις Τίποτα στην Ελλάδα, Σηκώνεσαι και Φεύγεις. Ντροπή, είναι να μην Μπορούν να Απορροφηθούν αυτές οι Ηλικίες στην Αγορά Εργασίας, όπου τα Άτομα αυτά Μπορούν να Προσφέρουν με τις Γνώσεις και τις Ικανότητές τους, όπως Είπα, έτσι ώστε να Πάει η Ελλάδα ένα Βήμα Παρακάτω.

    Βέβαια το Ηλικιακό Όριο στην Ελλάδα, Φαίνεται δεν Ισχύει στον Δημοσιογραφικό Κλάδο, για παράδειγμα, εκεί μιά Χαρά Βλέπουμε, 53-άρηδες, 55-αρηδες, 56-αρηδες, να Έχουν Εργασία, να Αλλάζουν Μέσο στο οποίο Εργάζονται με Ευκολία, να Έχουν όχι 1 Εργασία στο Ραδιόφωνο, για παράδειγμα, αλλά να είναι και στην Τηλεόραση και να Αρθογραφούν σε sites ή περιοδικά ( και δεν Αναφέρομαι σε Μέσα Ενημέρωσης τα οποία ανήκουν στο Ίδιο Ιδιοκτησιακό Καθεστώς όπου εκεί δεν Μπορείς να Πεις Τιποτα, όπου σου Πουν Πηγαίνεις, αλλά σε Διαφορετικούς Ιδιοκτήτες ). Εγώ δεν το Κατακρίνω αυτό, σε Καμία Περίπτωση, έτσι Πρέπει να Είναι, αλλά γιατί αυτό να Ισχύει μόνο για το Δημοσιογραφικό Κλάδο;

    Ευχαριστώ,

    Με Εκτίμηση,
    Πολλούς Χαιρετισμούς,

    Άγγελος από Μιλάνο

  4. Ηθελημένα η νεολαία δεν πάει για δουλεια, και αφηστε τα περι ανεργιας, οποιος θέλει να δουλέψει παει για σουπιδιαρης ακομα, αϊντε με την καραμέλα της ανεργιας

Comments are closed.