ΠΩΣ ΕΓΙΝΕ Η ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΤΟΥ ΣΑΡΑΒΑΛΟΥ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΚΑΝΑΝΤΕΡ! ΟΛΕΣ ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ – “ΟΙ ΠΙΛΟΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΝΤΛΗΜΕΝΟΙ…” – ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΦΟΝΙΑΣ (ΒΙΝΤΕΟ)

Κοινοποίηση:
kanadair

Λίγο πριν από τις 15:00, σημειώθηκε πτώση αεροσκάφους Καναντέρ CL–215 που επιχειρούσε στο μέτωπο της πυρκαγιάς στον Πλατανιστό Καρύστου, στην Εύβοια. Σύμφωνα με την Πολεμική Αεροπορία, η πτώση του CL–215 έγινε στις 14:52.

Σχετικά με την πτώση του Καναντέρ, το αεροσκάφος τη στιγμή που έκανε την προσβολή της φωτιάς στον Πλατανιστό Καρύστου και στη φάση της άφεσης του νερού, προσέκρουσε με το δεξί φτερό σε δέντρο, αποκόπηκε ο δεξιός πλωτήρας, γεγονός που αύξησε τη δεξιά κλίση του αεροσκάφους και προσέκρουσε στο έδαφος, σύμφωνα με πληροφορίες και με βάση το οπτικό υλικό.

Πρόκειται για ένα CL–215 της Πολεμικής Αεροπορίας με πλήρωμα 2 χειριστές, της 355 Μοίρας Τακτικών Μεταφορών της 112 Πτέρυγας Μάχης.

Αμέσως έσπευσαν στο σημείο το πυροσβεστικά οχήματα που επιχειρούσαν στην περιοχή, ενώ, βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση έρευνας – διάσωσης για τους δύο ιπταμένους. Στην περιοχή έχουν σπεύσει 1 ελικόπτερο Super Puma και 1 ελικόπτερο ΑΒ–205 της Πολεμικής Αεροπορίας, καθώς και 1 ελικόπτερο S–70 του Πολεμικού Ναυτικού.

LIVE: ΣΥΝΤΡΙΜΜΙΑ ΚΑΙ ΦΩΤΙΑ ΣΤΗ ΧΑΡΑΔΡΑ ΠΟΥ ΓΚΡΕΜΙΣΤΗΚΕ ΤΟ ΣΑΡΑΒΑΛΟ ΚΑΝΑΝΤΕΡ – ΘΡΗΝΟΣ ΚΑΙ ΘΑΝΑΤΟΣ ( ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ)

Δύο οι πιλότοι
Η ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας αναφέρει ότι: «Την Τρίτη 25 Ιουλίου 2023 και ώρα 14:52 αεροσκάφος τύπου CL-215, με πλήρωμα δύο Ιπταμένους, της 355 Μοίρας Τακτικών Μεταφορών της112 Πτέρυγας Μάχης, κατέπεσε κατά τη διάρκεια αεροπυρόσβεσης στον Πλατανιστό Ευβοίας.

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση έρευνας – διάσωσης για τους δύο Ιπταμένους. Στην περιοχή έχουν σπεύσει 1 ελικόπτερο Super Puma και 1 ελικόπτερο ΑΒ-205 της Πολεμικής Αεροπορίας, καθώς και 1 ελικόπτερο S-70 του Πολεμικού Ναυτικού».

Σημειώνεται πως το Καναντέρ ήταν CL-215 και είχε απογειωθεί από τη Νέα Αγχίαλο για να επιχειρήσει στην Κάρυστο.

Το CL-215 δεν διαθέτει σύστημα εκτόξευσης για τους πιλότους.

Με βάση την εικόνα από τη συντριβή, αλλά και το πόσο χαμηλά πετούσε το Καναντέρ, οι ελπίδες να έχουν επιβιώσει οι δύο πιλότοι είναι λιγοστές.

Κάτοικοι είδαν το Καναντέρ να πέφτει
Μαρτυρίες κατοίκων αναφέρουν ότι είδαν την πτώση του Καναντέρ.

Συγκλονιστική μαρτυρία κατοίκου αναφέρει στο evima.gr ότι «είδα το Καναντέρ να πέφτει μπροστά μου, είμαι συγκλονισμένος, εύχομαι να είναι καλά τα παιδιά».

Ο Πλατανιστός και το Λιβάδι ήταν τα δύο χωριά που είχαν επικεντρώσει τις προσπάθειές τους τα επίγεια συνεργεία και οι εθελοντές μαζί με τα μηχανήματα των ΟΤΑ για να σταματήσουν τις φλόγες, που κυριολεκτικά «έγλειφαν» τα σπίτια.

ΣΥΝΕΤΡΙΒΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΚΑΝΑΝΤΕΡ- ΣΑΡΑΒΑΛΟ ΣΤΗΝ ΚΑΡΥΣΤΟ – ΑΓΝΟΕΙΤΑΙ Η ΤΥΧΗ ΤΩΝ ΠΙΛΟΤΩΝ – ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ ΚΑΤΕΓΡΑΨΕ ΤΗΝ ΤΡΑΓΩΔΙΑ! Ο ΑΛΗΤΗΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ, ΠΡΩΤΟΣ ΥΠΑΙΤΙΟΣ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣΦΑΓΗΣ – ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΙΑΣ ΣΥΝΤΡΙΒΗΣ

«Οι πιλότοι είναι εξαντλημένοι»
Ο πιλότος Παντελής Φραγκούλης είπε σε τηλεοπτικο σταθμό ότι το Καναντέρ επιχειρούσε σε αυτό το δύσβατο σημείο με αποτέλεσμα να κατέβει πολύ χαμηλά για να στοχοθετήσει τη φωτιά. «Οι πιλότοι είναι εξαντλημένοι», πρόσθεσε.

Ο Γρηγόρης Κωνσταντέλος, δήμαρχος Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης και πιλότος μίλησε στο MEGA και είπε ότι είναι συγκλονιστικό ότι είδαμε την πτώση του αεροσκάφους σε live μετάδοση, ειδικά αυτούς που γνωρίζουν πόσο δύσκολο και απαιτητικό είναι αυτό που κάνουν οι πιλότοι.

«Ήταν μια οριακή προσπάθεια, πάρα πολύ χαμηλά», είπε ο κ. Κωνσταντέλος.

Η ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΤΟ CANADAIR ΠΕΦΤΕΙ ΣΤΟ ΒΟΥΝΟ ΤΟΥ ΠΛΑΤΑΝΙΣΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΡΥΣΤΟ – ΜΙΣΟΣ ΑΙΩΝΑΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ – ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΦΟΝΙΑΣ! (ΒΙΝΤΕΟ)

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

11 Σχόλια

  1. Το σαραβαλάκι έπεσε λόγω απώλειας στήριξης η οποία προκλήθηκε από τον καυτό αέρα επί του εδάφους.. και μετά βρήκε στο δέντρο…
    Με τέτοια αχρηστα σαραβαλα θα έχουμε ακόμα περισσότερα θύματα και οι φωτιές δεν θα σβήνουν με αυτά..

    Δυστυχώς η εμμονή της κυβέρνησης να μην αξιοποιούνται όλα τα νέα τεχνικα μέσα για τις φωτιές δεν είναι τυχαία…
    ΕΙΝΑΙ ΣΚΟΠΙΜΗ….
    .

  2. μήπως να πάρουμε καινούργια πυροσβεστικά αεροπλάνα??? γιατί να σκοτώνονται τα παληκάρια μας??? κρίμα…

  3. Προδότες και καθάρματα, την επόμενη φορά δώστε στο δημοκρατικό τόξο 99%.

  4. σαράβαλα όλα σαράβαλα είναι. Το δήλωσε ο Βελόπουλος στη Βουλή. Και μάλιστα ο Βελόπουλος τάχθηκε υπέρ των ρωσικών αεροπλάνων.. Να εδώ ο κ. Γρηγόρης Σερέτης ότι μόνο το χρήμα τους ενδιαφέρει και όχι οι ανθρώπινες ζωές. . Η μόνη λύση είναι τα ρωσικά αεροπλάνα

  5. συλλυπητήρια, παράπλευρη απώλεια, τα φουρφούρια των νταβατζήδων να είναι καλά και τα υπόλοιπα φτιάχνονται….

  6. να σε φανε οι φλογες της κολασης μητσοτακη, να λιωσεις στον απανω κοσμο κι ολη η φαμιλια σου μαζι !!!! εκλεισες σπιτια παλι γαμω το σπιτι σου, γαμω τους ζωντανους και τους πεθαμενους σου!!!

  7. Το καναντέρ αγοράστηκε το 1975 πριν 50 χρόνια. Οι νδούληδες των μκο, οι κλεφτοπασόκοι, οι συριζαίοι των ανοιχτών συνόρων και οι υπόλοιποι κουμμουνιστές που νοιάζονται μόνο για τους λαθρομετανάστες, δεν πήραν νέα αεροπλάνα όταν καίγεται το σύμπαν. Οπότε και άφηναν άχρηστα αεροπλάνα και καίγανε την χώρα και ευνοούσαν τον τουρισμό του Ερντογάν και παίρνανε όλοι την μίζα από τις ανεμογεννήτριες, όπως πήραν όλοι τη μίζα από τα εμβόλια. Τι να περιμένει κανένας από ένα ανθελληνικό τόξο που δεν τίμησε τους ήρωες των Ιμίων και τα γιουσουφάκια του Ερντογάν άφησαν τους αναρχοάπλυτους να απαγορεύσουν στους πατριώτες να τιμήσουν τους πεσόντες στα Ίμια. Εμετός για το ανθελληνικό κράτος, την ανωμαλία τους και την μίζα τους! Συλλυπητήρια στους συγγενείς των 2 παιδιών της Πολεμικής Αεροπορίας που τους δολοφόνησε το ανθελληνικό τόξο των ανώμαλων,των μιζαδόρων και των προδοτών.

  8. με κουταλάκι τα μαζεύουν τα παλικάρια ! τι θα βάλουν στο κασόνι για βάρος ; πέτρες ;

Comments are closed.