Πτώση αεροσκάφους στην Καλαμάτα: Αυτή είναι η πιθανότερη αιτία του δυστυχήματος

Κοινοποίηση:
AEROPLANO_KALAMATA-1

Η χώρα πενθεί για τον αδόκητο χαμό του Επισμηναγού Επαμεινώνδα Κωστέα, χειριστή του αεροσκάφους Τ–2, το οποίο συνετρίβη στην Καλαμάτα κατά τη διάρκεια άσκησης.

Ο πιλότος του εκπαιδευτικού αεροπλάνου της Πολεμικής Αεροπορίας κατέπεσε κοντά στο στρατιωτικό αεροδρόμιο, λίγο πριν από τις 11:30 το πρωί της Τετάρτης 27 Δεκεμβρίου.

Οι πρώτες ενδείξεις «δείχνουν» δομικό πρόβλημα στο αεροσκάφος ως πιθανότερη αιτία του τραγικού δυστυχήματος, αφού η ηγεσία της Πολεμικής Αεροπορίας έχει φωτογραφίες μέσα από το αεροδρόμιο, που δείχνουν ένα κομμάτι μήκους περίπου 1 – 1,5 μέτρου να είναι πεσμένο στην πίστα απογείωσης, το οποίο δεν είναι καμένο, σύμφωνα με ρεπορτάζ του STAR.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για μέρος πτέρυγας του εκπαιδευτικού αεροσκάφους, πιθανόν από το κάθετο σταθερό που βρίσκεται στο πίσω μέρος και περιλαμβάνει τα πηδάλια διεύθυνσης.

Ο άτυχος έκανε «βύθιση» κατά τη διάρκεια της άσκησης, μία κίνηση στη διάρκεια της οποίας το αεροσκάφος δέχεται μεγάλο φορτίο στα δομικά μέρη, ύστερα έκανε απαγκίστρωση και σε ύψος περίπου 2.000 ποδιών αποκολλήθηκε αυτό το κρίσιμο κομμάτι του αεροπλάνου, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες.

Ως εκ τούτου, αποκλείεται και το ενδεχόμενο ανθρώπινου λάθους.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: