Πτώση δέντρων και μεγάλες ζημιές σε σπίτια στην Ηλεία από ανεμοστρόβιλο

Κοινοποίηση:

Ανεμοστρόβιλος έπληξε την Ηλεία κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας Cassandra διαλύοντας ή και ξεριζώνοντας τεράστια δέντρα, ενώ ζημιές προκλήθηκαν σε σπίτια.

Αποτέλεσμα ήταν να κλείσουν οι δρόμοι σε πολλές περιοχές, όπως στον Άγιο Ανδρέα Κατακόλου, στο Κορακοχώρι, στο Λεβεντοχώρι και στο Σκουροχώρι.

Αν και η κακοκαιρία Cassandra δεν έφερε πλημμυρικά φαινόμενα, ο ανεμοστρόβιλος που χτύπησε την περιοχή ήταν αρκετός για να δημιουργηθούν πολλά προβλήματα.

Οι περιοχές που επλήγησαν

Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτή τη φορά η πορεία που ακολούθησε το φαινόμενο ήταν πίσω από το βουνό του Κατακόλου και όχι μπροστά στο λιμάνι. Η έκταση των ζημιών κρίνεται μεγάλη κυρίως σε δέντρα και λιγότερο σε σπίτια, τουλάχιστον με τις έως τώρα αναφορές.

Συγκεκριμένα, στον Άγιο Ανδρέα κορμοί και κλαδιά δέντρων έσπασαν και έκλεισαν δρόμους, ενώ στο Λεβεντοχώρι και στο Σκουροχώρι ξεριζώθηκαν ελαιόδεντρα. Τα σπίτια στα οποία καταγράφονται ζημιές βρίσκονται τόσο στον Αγ. Ανδρέα όσο και στο Σκουροχώρι.

Σε κάποια από τα περιστατικά κλήθηκαν να συνδράμουν δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και κλιμάκια του Δήμου Πύργου.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Πτώσεις δένδρων και κλώνων ενοχοποιούν την “κλιματική αλλαγή” και άλλα τινά. Τίποτε δεν ενοχοποιεί την ανθρώπινη ανοησία , τις παραλείψεις, τις ενοχές και τους “ξερόλες”. Η φυσική λειρουργία αυτοφυούς αναπτύξεως δένδρων ακολουθεί μία διαδικασία αναπτύξεως ισχυρού ριζικού συστήματος, αναλόγου της φύσεως του δένδρου και του κορμού και της αναπτύξεως των κλάδων του, ισχυροποιείται από την τάση των ανέμων, όπως πολύ ορθά διδαχθήκαμε στα μαθήματα Φυσικής του Δημοτικού Σχολείου , κάποτε. Προσφάτως τα μάθαμε όλα καλύτερα και φυτεύουμε οτι Δένδρα ναναι, όπου νάναι και όπως νάναι, σε ότι έδαφος νάναι.τα ποτίζουμε επιμελώς ώστε δεν αναπτύσουν το ριζικό τους σύστημα ώστε να βρούν την απαιτούμενη υγρασία σε βάθος, αναπτύσουν όμως πλούσιους μακρείς και βαρείς κλάδους, δεν σκάβουμε ικανού βάθους λάκκο που να γεμίσει με αμμοχάλικο ώστε να ευνοηθεί η ανάπτυξις ριζών σε μεγάλο βάθος, και έχουμε μηχανήματα να αφαιρούμε το χώμα περιμετρικά συνήθως μονόπλευρα για κάποιο άλλο έργο κάποια στιγμή. Μετά τα δένδρα πέφτουν και μας πλακώνουν. Σαν δεν ντρέπονται μετά από τόση “επιμέλεια” !.Άλλαξαν κλιματολογικά;

Leave a Response