Πυρηνικές εγκαταστάσεις στο Ιράν: Η θέση της Τεχεράνης απέναντι σε Ισραηλινές απειλές

Κοινοποίηση:
israel-iran-696x464

Ο Μοχαμάντ Εσλαμί, ο επικεφαλής του Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας του Ιράν (AEOI), δήλωσε πρόσφατα ότι η Τεχεράνη δεν ανησυχεί για μια πιθανή στρατιωτική επίθεση από το Ισραήλ εναντίον των πυρηνικών της εγκαταστάσεων. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του, οι οποίες μεταδόθηκαν από το πρακτορείο ειδήσεων ISNA, ο Εσλαμί τόνισε την ικανότητα της ιρανικής άμυνας να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε στρατιωτική απειλή.

 

Ο επικεφαλής του AEOI υπογράμμισε ότι η ιρανική άμυνα είναι “επαρκής” για να εξουδετερώσει επιθέσεις που μπορεί να προέρχονται από το Ισραήλ. Σε περίπτωση που το Ισραήλ αποφασίσει να πλήξει τις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν, ο Εσλαμί προειδοποίησε ότι η αντίδραση της Τεχεράνης θα είναι «συντριπτική». Αυτή η δήλωση δείχνει τη βεβαιότητα της ιρανικής κυβέρνησης σχετικά με την ικανότητά της να προστατεύσει τα στρατηγικά της συμφέροντα.

Αναλυτές εκτιμούν ότι ενδεχόμενη επίθεση σε πυρηνικές εγκαταστάσεις θα μπορούσε να οδηγήσει σε περαιτέρω κλιμάκωση και να παρασύρει τις ΗΠΑ στη σύγκρουση, συμπληρώνοντας ότι τυχόν πλήγματα σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις θα μπορούσαν να εκτοξεύσουν τις τιμές ενέργειας παγκοσμίως.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Αυτός είναι ο τελικός στόχος των Εβραίων, η καταστροφή των μονάδων εμπλουτισμού αερίου πριν αποκτήσουν πυρηνικά όπλα… Αν αληθεύει ότι έχουν διατρητικές βόμβες που μπορούν να φτάσουν σε βάθος 150 μέτρων τότε δεν τους σώζει τίποτα, μετά όμως δεν υπάρχει επιστροφή και οι Ιρανοί θα κάνουν το ίδιο…

Leave a Response