Πυρηνικές προειδοποίησες με “αγάπη” από… τη Μόσχα – Πώς απαντά το Κίεβο

Κοινοποίηση:
putin

Λίγες ώρες μετά τις πρόσφατες απειλές της Ρωσίας σχετικά με τη χρήση πυρηνικών όπλων στον πόλεμο κατά της Ουκρανίας, ο Αντρίι Γερμάκ, προσωπάρχης του προεδρικού γραφείου του Βολοντίμιρ Ζελένσκι, αντέδρασε μέσω ανάρτησης στο Telegram. Στην ανάρτησή του, υπογράμμισε ότι οι δηλώσεις αυτές αποτελούν μια τελευταία προσπάθεια εκβιασμού από τον πρόεδρο της Ρωσίας.

 

 

Ο Γερμάκ τόνισε ότι η στρατηγική αυτή αποδεικνύει την αδυναμία της ρωσικής ηγεσίας να επιτύχει τους στρατηγικούς της στόχους μέσω συμβατικών μεθόδων. Η χρήση πυρηνικών όπλων ως μέσο πίεσης δεν είναι μόνο επικίνδυνη αλλά και καταδικαστέα σε διεθνές επίπεδο. Οι απειλές αυτές ενδέχεται να έχουν σοβαρές συνέπειες για την παγκόσμια ασφάλεια και σταθερότητα.

Οι δηλώσεις αυτές προκαλούν ανησυχία στην διεθνή κοινότητα, καθώς η πιθανότητα χρήσης πυρηνικών όπλων έχει σοβαρές γεωπολιτικές επιπτώσεις. Οι χώρες που παρακολουθούν την κατάσταση καλούνται να επανεξετάσουν τις στρατηγικές τους και να ενισχύσουν τις αμυντικές τους δυνατότητες. Η αντίδραση των συμμάχων της Ουκρανίας αναμένεται να είναι άμεση και συντονισμένη.

«Η Ρωσία δεν έχει πλέον άλλο μέσο για να εκφοβίσει τον κόσμο πέραν των εκβιασμών για χρήση πυρηνικών όπλων», είπε και εξέφρασε την βεβαιότητά του πως δεν θα δουν κάποια αλλαγή στη στάση της Μόσχας.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν είχε δηλώσει νωρίτερα ότι έπεσαν στο «τραπέζι» προτάσεις για την αλλαγή του πυρηνικού δόγματος της Ρωσίας στην περίπτωση που δεχθεί επίθεση ακόμη και από συμβατικά όπλα.

Συγκεκριμένα τόνισε πως έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα αν δεχθεί επίθεση από κράτος που στηρίζεται σε μία πυρηνική δύναμη.

Στην περίπτωση αυτή θα μπορούσε να θεωρηθεί πως η Ρωσία δέχεται επίθεση και από τις δύο χώρες.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response