Πυρκαγιά στην Κηφισιά: Πιθανόν από μπαταρία αυτοκινήτου να ξεκίνησε η φωτιά στο εργοστάσιο

Κοινοποίηση:
ΜΑΚ

Πυρκαγιά στην Κηφισιά: Το εργοστάσιο έχει υποστεί σχεδόν ολοκληρωτικές καταστροφές από τη φωτιά.

Έρευνες για τους λόγους που μπορεί να οδήγησαν στη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε τ σε εργοστάσιο της Κηφισιά ερευνούν από κοινού ΕΛΑΣ και Πυροσβεστικό Σώμα.

Από τη φωτιά καταστράφηκε ολοσχερώς η κεντρική αποθήκη υλικών, ενώ το εργοστάσιο έχει υποστεί σχεδόν ολοκληρωτικές καταστροφές.

Η φωτιά βρίσκεται πλέον υπό έλεγχο, έχει μειωθεί το πυροθερμικό φορτίο, ενώ δεν επεκτάθηκε σε διπλανή επιχείρηση. Μάλιστα, μέχρι και αργά το βράδυ συνέχιζαν την κατάσβεσή οι επίγειες τις δυνάμεις που παραμένουν στο σημείο.

Σύμφωνα με μια πρώτη εικασία, η φωτιά είναι πιθανό να ξεκίνησε από τη φόρτιση μιας μπαταρίας αυτοκινήτου. Αυτό το σενάριο ανέφερε και ο δήμαρχος Κηφισιάς, Βασίλης Ξυπολυτάς, μιλώντας στα ΜΜΕ: «Μίλησα με τον ιδιοκτήτη του εργοστασίου, αλλά ούτε και εκείνος μπορούσε να πει με σιγουριά από πού ξεκίνησε η φωτιά. Ωστόσο, πιθανολογεί ότι μπορεί να ξεκίνησε από τη φόρτιση μιας μπαταρίας αυτοκινήτου», τόνισε.

Αυτή η μπαταρία βρίσκεται ήδη στα χέρια των πραγματογνωμόνων της Πυροσβεστικής και θα ερευνηθεί διεξοδικά. Μέχρι και την ολοκληρωτική κατάσβεση της πυρκαγιάς το βράδυ της Δευτέρας, δεν είχαν βρεθεί άλλα στοιχεία που να οδηγούν σε άλλο σενάριο.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response