Πυρκαγιά στην Πέλλα, σε δύσβατο σημείο στην περιοχή

Κοινοποίηση:
pyrosvestiki-3-Eurokinissi

Σήμερα, Παρασκευή 9 Αυγούστου 2024, λίγο πριν από τις 10:30 το πρωί, εκδηλώθηκε μια πυρκαγιά σε ένα δύσβατο σημείο, συγκεκριμένα σε κορυφογραμμή βουνού κοντά στην Όρμα Αλμωπίας, που βρίσκεται στο νομό Πέλλας. Η φωτιά αυτή προκάλεσε άμεσες ανησυχίες για την ασφάλεια της περιοχής και των κατοίκων της.

 

Αμέσως μετά την εκδήλωση της φωτιάς, οι αρμόδιες αρχές κινητοποιήθηκαν γρήγορα. Ένα ελικόπτερο της πυροσβεστικής υπηρεσίας αναχώρησε για να συνδράμει στην κατάσβεση της πυρκαγιάς. Το ελικόπτερο αυτό πραγματοποιεί ρίψεις νερού με σκοπό να περιορίσει τη διάδοση της φωτιάς και να προστατεύσει το φυσικό περιβάλλον καθώς και τις ανθρώπινες ζωές.

Η κατάσταση παρακολουθείται στενά από τις πυροσβεστικές δυνάμεις, οι οποίες εργάζονται ακούραστα για να ελέγξουν την εξάπλωση της φωτιάς και να αποτρέψουν τυχόν σοβαρές καταστροφές. Οι κάτοικοι της περιοχής είναι σε επιφυλακή και ενημερώνονται συνεχώς για τις εξελίξεις.

Το δύσβατο σημείο επιχειρεί να προσεγγίσει μια ομάδα πεζοπόρου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, η φωτιά πιθανολογείται πως ξεκίνησε από κεραυνό, ενώ δεν κινδυνεύει κατοικημένη περιοχή.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: