Πυρκαγιά στον Βαρνάβα στον δρόμο για Καπανδρίτι

Κοινοποίηση:

Λίγο πριν από τις 15:00 το μεσημέρι της Κυριακής, 11 Αυγούστου, σήμανε συναγερμός στην Πυροσβεστική Υπηρεσία λόγω αναφοράς για εκδήλωση πυρκαγιάς στην περιοχή του Βαρνάβα, στον δρόμο που οδηγεί προς το Καπανδρίτι.

 

Η εστία της φωτιάς εντοπίστηκε κοντά στο σπίτι του Κουφοντίνα, γεγονός που προκάλεσε άμεση κινητοποίηση των δυνάμεων της Πυροσβεστικής. Στην περιοχή έσπευσαν πυροσβεστικά οχήματα από διάφορες γειτονικές περιοχές, όπως η Νέα Μάκρη, ο Μαραθώνας, ο Νέος Βουτζάς και η Ραφήνα. Η κατάσταση ήταν κρίσιμη καθώς οι ισχυροί άνεμοι δυσχέραιναν την κατάσβεση.

 

Δυσκολίες στην κατάσβεση

Λόγω του δύσβατου εδάφους της περιοχής, κλήθηκαν επίσης εναέρια μέσα για να συνδράμουν στις προσπάθειες κατάσβεσης. Η φωτιά καίει κυρίως πεύκα και χαμηλή βλάστηση, γεγονός που καθιστά την κατάσταση ακόμη πιο επικίνδυνη. Οι πυροσβέστες εργάζονται ακούραστα για να περιορίσουν την εξάπλωση της φωτιάς και να προστατεύσουν τις γύρω κατοικίες.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Που είσαι ρε λαλίστατε Κικιλια νά μάς διαβεβαιώσεις ότι όλα βαινουν καλώς αφού δέν έχουμε θύματα . Ανθρώπινα. Τα ζωάκια δέν μετράνε !

Comments are closed.