Πυρκαγιά στο περιαστικό δάσος της Ξάνθης, ήχησε το 112 – Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Κυριακή σε Αττική, Βοιωτία, Κορινθία και Λακωνία

Κοινοποίηση:
νγφ

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά στο περιαστικό δάσος της Ξάνθης. Στο σημείο επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου της 7ης ΕΜΟΔΕ, 10 οχήματα, 2 ελικόπτερα και 3 αεροσκάφη. Η πυροσβεστική υπηρεσία ειδοποιήθηκε λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι. Μέχρι στιγμής, δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές.

Κάτοικοι της περιοχής έλαβαν στα κινητά τους τηλέφωνα μήνυμα από το 112, με το οποίο τους ζητείται να παραμείνουν σε ετοιμότητα και να ακολουθήσουν τις οδηγίες των αρχών.

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για αύριο

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπεται αύριο σε Αττική, Βοιωτία καθώς και περιοχές της περιφέρειας Πελοποννήσου, σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr).

Συγκεκριμένα πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς προβλέπεται αύριο για τις εξής περιοχές:

Περιφέρεια Αττικής (συμπεριλαμβανομένης της νήσου Κυθήρων)
Περιφέρεια Πελοποννήσου (ΠΕ Κορινθίας, ΠΕ Λακωνίας)
Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Βοιωτίας)
Η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr) του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response