Πυρκαγιές: Συνεχίζεται η μάχη με τις αναζωπυρώσεις -Οι τελευταίες εξελίξεις από τα μέτωπα

Κοινοποίηση:
φωτια

Επίγειες και εναέριες δυνάμεις πάλευαν όλη μέρα σήμερα με τις αναζωπυρώσεις μεταξύ Μεγάρων και Μάνδρας με τον καπνό να είναι πολύς και έντονος καθώς καίγονται πεύκα, καθιστώντας δύσκολο το έργο των δυνάμεων της Πυροσβεστικής.

Η φωτιά καίει ασταμάτητα στην Μάνδρα και το 112 ήχησε και πάλι, αυτή την φορά για να εκκενωθεί ο Άγιος Παντελεήμονας προς τις Ερυθρές και η περιοχή Κιάφα προς Μάνδρα και Ελευσίνα.

Αυτό είναι το τέταρτο μήνυμα μέσα σε ένα τρίωρο καθώς είχαν προηγηθεί αυτά για εκκένωση της Οινόης προς τις Ερυθρές και του Αγίου Ιωάννη Κορακά προς τη Μάνδρα.

Είχε αποφασιστεί  η εκκένωση των οικισμών, Αγία Σωτήρα, Παλαιοκούνδουρα, Πανόραμα Μάνδρας και Παλαιοχώρι.

Για ακραίες καιρικές συνθήκες που ανεβάζουν στο «κόκκινο» τον κίνδυνο πρόκλησης πυρκαγιάς έκανε λόγο κατά την έκτακτη ενημέρωση από αρχηγείο της Πυροσβεστικής στις 6μμ της Πέμπτης (20/7), ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΣ Γιάννης Αρτοποιός. Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο κ. Αρτοποιός έχουν ξεσπάσει 62 πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο.

Αναζωπυρώσεις και στη Ρόδο όπου στάχτη έχουν γίνει χιλιάδες στρέμματα δάσους. Επίγειες και εναέριες δυνάμεις δίνουν μάχη σε διάφορα σημεία. Η εικόνα είναι πολύ καλύτερη σήμερα (21/7) σε σχέση με χθες αλλά δεν επιτρέπει κανέναν εφησυχασμό. Ηρθαν ενισχύσεις από Πειραιά και Κω.

Σοβαρή αναζωπύρωση παρουσίασε και η πυρκαγιά που ξέσπασε χτες στην Λακωνία, κοντά στο εκκλησάκι του Αη Γιαννάκη, με κατεύθυνση από Πυρί προς Λυκοβουνό. Στο ίδιο σημείο που ξεκίνησε η πυρκαγιά χθες. Στην περιοχή πνέουν ισχυροί νοτιοανατοολικοί άνεμοι.

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr), για σήμερα Παρασκευή 21 Ιουλίου 2023, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

Περιφέρεια Αττικής
Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Εύβοιας)
Περιφέρεια Πελοποννήσου (ΠΕ Κορινθίας, ΠΕ Αργολίδας)
Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (ΠΕ Ρόδου)
Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Σάμου, ΠΕ Ικαρίας)

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: