Πυροβολισμοί σε σχολείο στο Μέριλαντ: Οι πρώτες πληροφορίες

Κοινοποίηση:
aytoktonia-oplo

Το σχολείο Joppatowne στο Μέριλαντ των ΗΠΑ βρέθηκε στο επίκεντρο μιας σοβαρής κρίσης όταν αναφέρθηκαν πυροβολισμοί εντός του χώρου του.

 

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ένα άτομο έχει τραυματιστεί από πυροβολισμούς και οι αρχές έχουν προχωρήσει στη σύλληψη ενός υπόπτου. Το περιστατικό συνέβη σε μια περίοδο που η χώρα είναι ήδη συγκλονισμένη από πρόσφατα γεγονότα βίας στα σχολεία.

Η κατάσταση αυτή έρχεται σε συνέχεια ενός άλλου σοβαρού περιστατικού στη Τζόρτζια, όπου ένας 14χρονος άνοιξε πυρ, σκοτώνοντας τέσσερα άτομα και τραυματίζοντας άλλα εννέα. Οι αρχές είχαν ανακριθεί τον 14χρονο και τον πατέρα του πέρυσι για διαδικτυακές απειλές σχετικά με πυροβολισμούς σε σχολείο, αλλά δεν είχαν προχωρήσει σε συλλήψεις. Αυτή η αλυσίδα γεγονότων εγείρει ερωτήματα σχετικά με την ασφάλεια στα σχολεία και την αποτελεσματικότητα των μέτρων που λαμβάνονται για την πρόληψη τέτοιων επιθέσεων, αλλά και τους κοινωνικούς και ψυχολογικούς παράγοντες που ωθούν τους εν δυνάμει δράστες σε τέτοια κατάσταση.

Το όπλο που χρησιμοποιήθηκε για το μακελειό ήταν ένα τυφέκι AR-platform, σύμφωνα με τον διευθυντή του Γραφείου Ερευνών της Τζόρτζια.

 

Με πληροφορίες από: CNNi

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response