Πως και πως περιμένει ο Κικίλιας να μας “μπήξει” το εμβόλιο: “Ξεκινάμε εμβολιασμούς 24 ώρες μετά την παραλαβή – Ποιοι έχουν προτεραιότητα”

Κοινοποίηση:
κικιλιας

Το σχέδιο εμβολιασμού της χώρας περιέγραψε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικιλίας στον ΣΚΑΪ, σημειώνοντας ότι «προχωράμε στη μεγαλύτερη και κρισιμότερη υγειονομική επιχείρηση που έχει γίνει ποτέ στην ιστορία της χώρας».

Όπως είπε, «όταν εγκριθούν τα εμβόλια από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων και φτάσουν στη χώρα και τα παραλάβουμε την ίδια ημέρα, εντός 24 ωρών ξεκινάμε τον εμβολιασμό. Για να πετύχει αυτή η επιχείρηση, πρέπει να εμβολιαστούν εκατομμύρια πολίτες της χώρας μας με εκατομμύρια εμβόλια, εκ των οποίων τα περισσότερα είναι σε δύο δόσεις».

Πρόσθεσε δε ότι «έχουμε εκπονήσει ένα επιστημονικό και τεχνοκρατικό σχέδιο μεταφοράς, συντήρησης και ψηφιακής διαχείρισης των δεδομένων που αφορά κέντρα υγείας, γιατρούς, νοσηλευτές, εμβολιαστές. Όλο αυτό θα κρίνει πως θα επιστρέψουμε καταρχάς σε μια μερική κανονικότητα και στη συνέχεια πώς θα πάρουμε τις ζωές μας μέσα».

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, η σειρά με την οποία θα γίνουν τα εμβόλια είναι η εξής: Υγειονομικοί, ευπαθείς ομάδες, άνθρωποι μεγάλης ηλικίας, γηροκομεία και ειδικές δομές. Υπογράμμισε ακόμα ότι στις περιπτώσεις που οι άνθρωποι δεν μπορούν να μετακινηθούν, το κράτος θα πάει στον πολίτη. «Δηλαδή οι κινητές ομάδες, οι ΚΟΜΥ, θα πάνε στα γηροκομεία μας και στις κλειστές δομές και θα εμβολιάσουν το σύνολο των ωφελουμένων και το προσωπικό τους», δήλωσε.

Σχετικά με τον τρόπο που θα κλείνουν ραντεβού οι πολίτες, ο κ. Κικίλιας επισήμανε ότι οι πολίτες θα πρέπει καταρχάς να εγγραφούν στην άυλη συνταγογράφηση, ώστε να τους αποσταλεί SMS, το οποίο θα τους ορίζει ραντεβού σε ένα από τα 1.018 εμβολιαστικά κέντρα. «Ήδη κάνουμε προσομοιώσεις και ασκήσεις ώστε να είμαστε έτοιμοι» τόνισε και συμπλήρωσε ότι το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης ετοιμάζει κι άλλα εργαλεία για να μπορεί να επικοινωνεί το κράτος με τον πολίτη, χωρίς ωστόσο να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

9 Σχόλια

  1. ¨προσομοιωση και ασκηση¨ να κανουν στην αυλη κωλοτρυπιδα της μουμιας σου ολοι οι λαθρο της αθηνας , αλλα σιγα μην καταλαβει και τιποτα

  2. Κοιταχτε το γελαδισιο του βλεμμα και αναρωτηθειτε για το ποσες φορες τον παιζει μπροστα στον καθρεφτη καθε μερα ικανοποιωντας την ανωμαλη εξωστρεφεια ενος αποτυχημενου πολιτικου που τον βριζουν ολοι μεσα στο ιδιο του το κομμα ,.LooooooooSER μια ζωη, ειναι δυνατον να πετυχει καπου αυτο το ορθιο γελαδι

  3. Να δω τα μούτρα τους όταν τα προγράμματα τους θα πάνε στο βρόντο, προσωπικά ό,τι κι αν μου κάνουν εμβόλιο αποκλείεται να υποστώ, τέλος!

  4. Το εμβόλιο θα καθυστερήσει και οι εμβολιασμοί θα γίνουν την άνοιξη. Θα μας πούνε ότι θέλει λίγο καιρό για να χτιστεί η ανοσία. Μετά με την άνοδο της θερμοκρασίας ο ιός θα σβήσει σιγά σιγά όπως έγινε και την προηγούμενη φορά και θα το πιστώσουν αυτό στο εμβόλιο. Θα λένε ορίστε είχαμε δίκιο και θα μας κουνάνε το δάχτυλο. Κανένας να μην τους προσκυνήσει κανένας να μην πάρει το εμβόλιο.

  5. ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΑΠΟΤΥΧΥ…ΜΕΝΟΣ ΠΟΥ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΗΣ ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΣ ΝΑ ΒΡΕΙ, ΕΤΟΙΜΕΣ ΧΙΛΙΟΠΙΠΩΜΕΝΕΣ ΞΕΒΡΑΚΩΤΕΣ ΑΝΕΧΕΤΑΙ .

  6. ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΡΩΤΑ ΤΟ ΒΡΩΜΟΓΟΥΡΟΥΝΟ ΠΑΧΥΔΕΡΜΟ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΣΤΗΝ ΠΟΡΝΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ , Ο ΜΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ .

  7. …μπορεί να μας πει ο υπουργός Υγείας, πώς γίνεται μία γυναίκα να έχει το νομικό δικαίωμα(;) ν’αφαιρέσει μία ζωή και ΔΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ που κουβαλάει μέσα της,χωρίς καμμία συνέπεια, κι εγώ να μην επιτρέπεται ν’αρνηθώ ένα εμβόλιο; εγώ δεν ορίζω το σώμα μου δηλαδή;δεν είναι δικό μου δηλαδή;…..απαντήστε κύριε υπουργέ…γιατί εγώ θα σας το δώσω με εξώδικο αυτό που γράφω εδώ δε περίπτωση που με “υποχρεώσετε” να κάνω αυτό που λέτε εσείς και η εξ’αλλοδαπής “παρέα” σας ΕΜΒΟΛΙΟ…γιατί με το ίδιο νομικό δικαίωμα που έχει μία γυναίκα να παρέμβει όπως νομίζει αυτή στο σώμα της όπως λέει άλλωστε περιληπτικά ο νόμος,το ίδιο νομικό δικαίωμα θα επικαλεστώ κι εγώ για ν’αρνηθώ αυτό που λέτε εσείς ΕΜΒΟΛΙΟ…τί θα κάνετε εσείς τότε κύριε υπουργέ; θα ποινικοποιήσετε τις εκτρώσεις;..,δεν νομίζω,γιατί οι γυναικολόγοι θα σας κάνουν ψητό κατσαρόλας….θα ποινικοποιήσετε τα τατουάζ μήπως; θα ποινικοποιήσετε τα piercing?θα αφορίσετε τα μπότοξ; τις πλαστικές; για πάμε……….

  8. Κάνε εσύ Κικίλια το εμβόλιο θανάτου στον πάτο σου και πέθανε πρώτος!!!

  9. Μάλλον πως θα χάσουμε τις ζωές μας εννοεί

Comments are closed.