Πως να διακοσμήσετε το ψυγείο σας – Η απίστευτη νέα μόδα του Tik Tok

Κοινοποίηση:

Εάν είστε στο TikTok ή είστε χρήστης του χώρου dot-com γενικά, σίγουρα έχετε ακούσει για τη νέα… τάση! Διακόσμηση για το εσωτερικό του ψυγείου! Αυτή η τάση γίνεται συνώνυμη με την μεταμόρφωση των τροφίμων στο ψυγείο σας… σε επίπεδα αντάξια του Λούβρου, διακοσμώντας το με στοιχεία όπως λουλούδια, αντίκες, βάζα και φωτάκια και έχει πραγματικά πέσει… σαν καταιγίδα στο Διαδίκτυο! Θέλετε να δούμε γιατί πρόκειται; Αλλά και πώς θα αποτρέψουμε τα… δυσάρεστα επακόλουθα από μία τέτοια πρακτική.

 

Ηγετική ομάδα είναι μια χούφτα influencers των οποίων το εσωτερικό του ψυγείου τους κάνουν άλλους να ειρωνεύονται και άλλους να διασκεδάζουν. Μάλιστα, σχόλια σε μια πρόσφατη επεξήγηση της τάσης από την εφημερίδα New York Times είναι ενδεικτικά: «Αυτοί οι άνθρωποι όντως μαγειρεύουν κι έχουν τελικά επαφή με την κανονική ζωή;» «Αυτό είναι όμορφο αλλά εντελώς παράλογο» ή ακόμη πιο άμεσο, «Αυτό είναι σχεδόν αηδιαστικά γελοίο».

Βoho chic, Bauhaus και πολλές άλλες τάσεις διακόσμησης έχουν κατακλύσει το διαδίκτυο φέτος. Το νεότερο έχει να κάνει με τη μεγιστοποίηση της διακόσμησής σας σε σημεία του σπιτιού σας που δεν θα σκεφτόσασταν ποτέ, όπως το ψυγείο σας. Το «Fridgescaping» είναι η πιο πρόσφατη τάση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στόχος του είναι να δώσει μία νότα ρομαντισμού στο ψυγείο σας εξωραΐζοντας τα ράφια του!

 

Τι είναι το Fridgescaping

 

Οι συμμετέχοντες στην τάση θα προσθέσουν φυτά, λουλούδια, βότσαλα, κορνίζες και διάφορα άλλα διακοσμητικά στοιχεία μέσα στο ψυγείο τους για να το κάνουν να φαίνεται πιο «αισθητικά ωραίο». Η Tiffany Bishop είναι μία από αυτές που έχουν παρουσιάσει τέτοιο περιεχόμενο που σχετίζεται με την εσωτερική διακόσμηση του ψυγείου, (για να το θέσω στη γλώσσα του TikTok, έχει αποσπάσει 900.000 προβολές).

Η δική της άποψη είναι να φορτώνει το ψυγείο της με γυάλινα βάζα με κοσμήματα, δεκάδες τριαντάφυλλα και σακούλες δώρων Chanel (ναι, καλά ακούσατε) και εξηγεί ότι επειδή έχει επιχείρηση διακόσμησης εκδηλώσεων, επομένως έχει πολλά από αυτά τα αντικείμενα στη διάθεσή της.Σύμφωνα με την ίδια, η εσωτερική διακόσμηση ψυγείων δεν χρειάζεται να είναι σοβαρή ή ακριβή. «Απλώς σκέψου, όταν ανοίγεις το ψυγείο σου, τι θα σε έκανε να χαμογελάσεις» λέει. «Ναι, πρέπει όλοι να χαμογελάμε μόνο [λόγω του γεγονότος ότι] υπάρχει φαγητό στο ψυγείο. Αλλά και τι θα δημιουργούσε αυτό το επιπλέον χτύπημα ντοπαμίνης, όταν ανοίξετε την πόρτα του ψυγείου;»

Η Lynzi Judish είναι μία άλλη δημιουργός περιεχομένου της οποίας οι αισθητικές… ψυγείου έχουν κερδίσει τεράστια απήχηση τους τελευταίους μήνες. Το θέμα της αλλάζει περίπου κάθε δύο εβδομάδες – το ψυγείο Μπρίτζερτον, ήταν τεράστια επιτυχία!

Σε τελική ανάλυση, ακριβώς όπως το ντύσιμο με ντοπαμίνη μπορεί να εμπνεύσει μια ανεβασμένη διάθεση απλά μέσω των χρωμάτων και των σχεδίων που επιλέγετε να φορέσετε, το να έχετε ένα ψυγείο που πραγματικά απολαμβάνετε να κοιτάτε – αντί να το αντιμετωπίζετε ως απρόσωπο «ντουλάπι» για ένα μεταμεσονύχτιο σνακ – μπορεί να προωθήσει μία πιο υγιεινή προσέγγιση διατροφής! Αυτή κι αν είναι επιχειρηματολογία!

Από την άλλη υπάρχει η άποψη ότι: «Αν κάνει κάποιον χαρούμενο, ποιοι είμαστε εμείς να κρίνουμε;». Αλλά αν θα το κάνω στο δικό μου ψυγείο; Η απάντηση μπορεί να είναι επίσης ένα απλό «όχι». Στο τέλος της ημέρας, το ψυγείο σας θα πρέπει να λειτουργεί για εσάς και όχι το αντίστροφο.

Και για να σοβαρευτούμε!

 

Πολύ λίγοι άνθρωποι, ωστόσο, σκέφτονται αν αυτό το επίπεδο καλλωπισμού είναι πρακτικό για σκοπούς αποθήκευσης προϊόντων και τροφίμων. Οι διατροφολόγοι και οι επαγγελματίες σεφ μας δίνουν μια εικόνα για αυτή την… τάση.

Υπάρχουν συμβουλές και πληροφορίες σχετικά με την οργάνωση και την αποθήκευση τροφίμων που μπορούν να σας βοηθήσουν να αποτρέψετε την αλλοίωση των τροφίμων, αν σας έρθει αυτή η διάθεση διακόσμησης.

Η οργάνωση του ψυγείου

Ανεξάρτητα από τις τάσεις στη διακόσμηση του σπιτιού, η κουζίνα είναι πάντα το μέρος όπου λάμπουν οι μάγειρες. Η διακόσμηση του ψυγείου σας, μπορεί να αποδειχθεί περισσότερο εμπόδιο για τη μαγειρική σας εμπειρία, και να σας εμποδίζει στην καθημερινότητά σας.

Όταν χρησιμοποιείτε το ψυγείο όλη την ώρα, χρειάζεστε μία οργάνωση που να διευκολύνει να πιάνεις ό,τι χρειάζεσαι γρήγορα και να διατηρεί τα τρόφιμα φρέσκα.

©PIXABAY

 

Με γλάστρες και κορνίζες και διακοσμητικά βότσαλα στο ψυγείο σας, υπάρχει μεγαλύτερος κίνδυνος να σπάσετε κάτι ή να προκαλέσετε διαρροή καθώς πιάνετε πράγματα και προσπαθείτε να βγάλετε υλικά για το δείπνο από το ψυγείο σας. Μπορείτε να οργανώσετε το ψυγείο σας με όμορφους αισθητικά τρόπους, όπως κατάλληλα δοχεία, αλλά καλύτερα να αφήσετε έξω τα επιπλέον μη εδώδιμα είδη οικιακής χρήσης.

Δώστε προτεραιότητα στην πρακτικότητα έναντι της αισθητικής

Μπορείτε να ξεκινήσετε επιλέγοντας το σωστό δοχείο για τα διάφορα είδη τροφίμων σας, για παράδειγμα. Ένας από τους καλύτερους τύπους δοχείων αποθήκευσης είναι τα διαφανή δοχεία, επειδή μπορείτε εύκολα να δείτε τι υπάρχει μέσα.

Αυτά τα διαφανή δοχεία λειτουργούν και για την αισθητική – μπορείτε να οργανώσετε τα φαγητά σας ανάλογα με το χρώμα, εάν αυτό είναι το στυλ σας, και τα διαφανή δοχεία θα επιτρέψουν σε αυτά τα χρώματα να λάμπουν, προστατεύοντας ταυτόχρονα τα προϊόντα σας.

Ένας άλλος τρόπος για να προσθέσετε στυλ διατηρώντας τα πράγματα πρακτικά είναι να χρησιμοποιήσετε γυάλινα δοχεία ή κομψά καλάθια. Θυμηθείτε, το πρακτικό κομμάτι έχει προτεραιότητα. Το ψυγείο σας πρέπει να είναι λειτουργικό για εσάς, όχι απλώς να φαίνεται «ωραίο».

 

Μπορεί να επηρεαστεί η θερμοκρασία του ψυγείου σας

Όταν ξεκινάτε να προσθέτετε φυτά, λουλούδια και άλλα μη εδώδιμα είδη οικιακής χρήσης στο ψυγείο σας, μπορεί να γίνει δελεαστικό να αλλάξετε τη θερμοκρασία του ψυγείου σας για να βεβαιωθείτε ότι αυτά τα αντικείμενα δεν θα καταστραφούν. Ωστόσο, αυτό θα ήταν λάθος για τα τρόφιμα που αποθηκεύετε στο ψυγείο σας, επειδή υπάρχει η κατάλληλη θερμοκρασία για να διατηρούνται σωστά.

Η διακόσμηση με διάφορα αντικείμενα και η προσθήκη διαφόρων αντικειμένων στο ψυγείο σας μπορεί επίσης να αλλάξει τη θερμοκρασία. Εάν ορισμένα αντικείμενα είναι πολύ ψηλά ή καταλαμβάνουν πολύ χώρο και εμποδίζουν τον αεραγωγό, αυτό μπορεί να αποτρέψει τη ροή κρύου αέρα μέσα από το ψυγείο και να προκαλέσει διακυμάνσεις της θερμοκρασίας, κάτι που δεν είναι ιδανικό για τα τρόφιμα σας.

Εκτός από τη διατήρηση της σωστής θερμοκρασίας, είναι σημαντικό να αποθηκεύετε διάφορα τρόφιμα στο κατάλληλο μέρος του ψυγείου σας. Δεδομένου ότι το πίσω μέρος του ψυγείου είναι συνήθως πιο κρύο από το μπροστινό, θα πρέπει να αποθηκεύετε προϊόντα με μεγάλη ευαισθησία, όπως τα γαλακτοκομικά κοντά στο πίσω μέρος του ψυγείου.

 

Προσοχή στην ασφάλεια της υγείας σας

 

Το πιο παράξενο μέρος της τάσης διακόσμηση του ψυγείου είναι ότι διάφορα αντικείμενα προστίθενται σε ένα ψυγείο ως διακόσμηση, όπως κορνίζες και φυτά. Αν και αυτό είναι μέρος της διασκέδασης για πολλούς από τους συμμετέχοντες στην τάση, η αποθήκευση τέτοιων ειδών στο ψυγείο μπορεί να είναι δυνητικά επιβλαβής.

Τα λουλούδια και τα φυτά μπορεί να εισάγουν βακτήρια, μούχλα ή έντομα. Βότσαλα ή άλλα διακοσμητικά αντικείμενα θα μπορούσαν να καταλάβουν πολύτιμο χώρο που απαιτείται για τη σωστή κυκλοφορία του αέρα. Εάν ο αέρας δεν κυκλοφορεί σωστά στο ψυγείο, τα τρόφιμα κινδυνεύουν περισσότερο να αλλοιωθούν.

Εάν προσθέτετε τέτοια αντικείμενα στο ψυγείο σας, είναι σημαντικό να τα διατηρείτε σωστά καθαρισμένα. Πλύνετε και απολυμάνετε αυτά τα αντικείμενα και μάλιστα συχνά, επειδή ο κίνδυνος μόλυνσης των τροφίμων είναι μεγαλύτερος όταν αυτά τα αντικείμενα βρίσκονται γύρω από ευπαθή προϊόντα.

πηγή: slpress.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response