Πως χάθηκαν 50 εκατομμύρια για έργα οδικής ασφάλειας στην Ήπειρο…

Κοινοποίηση:
erga-dromos-asfaltos-qitvlbjpic1mr70d5soyscj21eea6we6r9qc174f5k

Οι 150 χιλιάδες ευρώ για παρεμβάσεις οδικής ασφάλειας στην Πρέβεζα, που εγκρίθηκαν με υπογραφή Σταϊκούρα, αποτελούν σταγόνα στον ωκεανό… Ούτε τις δηλώσεις ικανοποίησης, ούτε τους πανηγυρικούς τόνους μπορούν να δικαιολογήσουν σε μία περιοχή με πολύ σοβαρά προβλήματα στις υποδομές..

Η εξέλιξη αυτή εκθέτει όλους τους παράγοντες όχι μόνο της Πρέβεζας αλλά και της Ηπείρου, οι οποίοι δεν βρήκαν ούτε μία λέξη για να καυτηριάσουν την απόφαση της κυβέρνησης να στείλει στον κάλαθο των αχρήστων τα έργα οδικής ασφάλειας στο εθνικό και το επαρχιακό δίκτυο.

Έργα για τα οποία είχαν εκπονηθεί οι απαιτούμενες μελέτες από την Εγνατία ΑΕ και για την περιοχή της Ηπείρου είχαν συνολικό προϋπολογισμό 50 εκατομμυρίων ευρώ.

Στα 14,4 εκατομμύρια είναι οι παρεμβάσεις για το Νομό Πρέβεζας, στα 9,3 εκατομμύρια για το Νομό Άρτας, στα 12,7 εκατομμύρια για το Νομό Θεσπρωτίας και στα 12,7 εκατομμύρια για το Νομό Ιωαννίνων.

Το Νοέμβριο του 2022 εντάχθηκαν στο Ταμείο Ανάκαμψης με φορέα υλοποίησης την Εγνατία ΑΕ και ενάμισι χρόνο αργότερα έγινε γνωστό ότι δεν πρόκειται να υλοποιηθούν καθώς οι πόροι μεταφέρθηκαν σε άλλα έργα.

Χωρίς περαιτέρω εξηγήσεις..

Χωρίς καμία διαμαρτυρία..

Οι αρχές της Ηπείρου αποδέχθηκαν έτσι απλά την απώλεια πενήντα εκατομμυρίων την ώρα που τα προβλήματα στο οδικό δίκτυο δεν έχουν αρχή και τέλος…

Γιατί το Υπουργείο αποφάσισε ότι η Εγνατία δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος των δανειακών συμβάσεων του Ταμείου Ανάκαμψης..

Και βέβαια από το πρόγραμμα που ήταν για τις 13 Περιφέρειες της χώρας, αυτή της Πελοποννήσου το υλοποιεί μόνη της…

Στην Ήπειρο περισσεύουν οι πανηγυρισμοί για τα ψίχουλα που μπορεί να δώσει ο κάθε Υπουργός μετά από βουλευτικές παρεμβάσεις…

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. σε ποιές τσέπες πάνε τα λεφτά?πρώτα πρώτα στα κοράκια των Βρυξελλών και πετάνε μερικά αποφάγια στα δικά μας λαμόγια.

Comments are closed.