Πόλεμος στην Ουκρανία: Τι θα ανακοινώσει στις 6/6 ο Μακρόν;; Γερμανία: Κινητοποιήστε 900χιλ. εφέδρους (ΒΙΝΤΕΟ)

Κοινοποίηση:
Army-of-France-in-Africa

Επίσημα -έχει σημασία αυτό!!- θα είναι η πρώτη ανακοίνωση αποστολής στρατιωτικού προσωπικού από νατοϊκό κράτος σε ουκρανικό έδαφος.

Ο Ουκρανός πρόεδρος, η νομιμότητα του οποίου έχει λήξει από τις 21 Μαΐου, πρόκειται να παρευρεθεί στις εορταστικές εκδηλώσεις για την 80η επέτειο από την απόβαση των Συμμαχικών δυνάμεων στη Νορμανδία στις 6 Ιουνίου, δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν.

Ο Μακρόν επιβεβαίωσε την επίσκεψη του Ζελένσκι στη Γαλλία την επόμενη εβδομάδα μιλώντας με δημοσιογράφους.

«Θα έχω την ευκαιρία, όταν ο Πρόεδρος Ζελένσκι μεταβεί στη Γαλλία την επόμενη εβδομάδα για τελετές με την ευκαιρία της Ημέρας Αποβίβασης των Συμμάχων στη Νορμανδία, να τον καλωσορίσω και στη συνέχεια να συζητήσω πολύ ρητά τι πρόκειται να κάνουμε για να στηρίξουμε την Ουκρανία».

Σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ, υπάρχουν πληροφορίες πως ο Μακρόν θα διαλέξει -όχι τυχαία- την 6η Ιουνίου προκειμένου να ανακοινώσει ενώπιον άλλων δυτικών ηγετών την αποστολή Γάλλων βαθμοφόρων στρατιωτικών στην Ουκρανία που θα επωμιστούν με την ευθύνη εκπαίδευσης των Ε.Δ. του Κιέβου!!!

Πρόκειται για την πρώτη τέτοια ανακοίνωση από ηγέτη χώρας της Δύσης, σε μία ακόμα ένδειξη κλιμάκωσης στην Ουκρανία και τον πόλεμο Ρωσίας-ΝΑΤΟ.

Στη διεθνιστική Δύση φαίνεται πως είναι έτοιμοι να φέρουν τον Πούτιν στα «πυρηνικά του όρια».

Γερμανία: Ζητούν κινητοποίηση εφέδρων

Την ίδια στιγμή, γνωρίζοντας πως ο πόλεμος πρόκειται να επεκταθεί, η πρόεδρος της επιτροπής άμυνας του κοινοβουλίου στη Γερμανία, Μαρί-Άγκνες Στρακ-Ζίμερμαν, κάλεσε τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας να ενεργοποιήσουν/κινητοποιήσουν 900.000 εφέδρους.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων DPA:

«(Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ) Πούτιν εκπαιδεύει τον λαό του για πόλεμο και τον τοποθετεί ενάντια στη Δύση. Πρέπει, επομένως, να αποκτήσουμε την ικανότητα να αμυνθούμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα», δήλωσε η Στρακ-Ζίμερμαν, μέλος του συγκυβερνώντος Ελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος (FDP), σε σχόλιο που έκανε στον όμιλο μέσων ενημέρωσης Funke και δημοσιεύθηκε χθες 1η Ιουνίου.

Η βουλευτής κάλεσε τη Bundeswehr, τον γερμανικό στρατό, να «ενεργοποιήσει τους περίπου 900.000 έφεδρους που έχουμε».


ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. ΝΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙ ΜΙΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ.

Comments are closed.