Πόλεμος στην Ουκρανία – Υπάρχει όφελος και απ’ τις δυο πλευρές;

Κοινοποίηση:
oukraniaZelenski3-696x400

Με μια σειρά δηλώσεων που αντηλλάγησαν μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, οι δύο πλευρές αναφέρουν επιμέρους νίκες στο πεδίο της μάχης, πολλές από τις οποίες παραμένουν αδύνατο να επιβεβαιωθούν. Ωστόσο, είναι γεγονός ότι ο ουκρανικός στρατός έχει καταφέρει να διασπάσει τα ρωσικά σύνορα, εισβάλλοντας στην επαρχία του Κουρσκ, σε μια από τις μεγαλύτερες στρατιωτικές επιχειρήσεις του Κιέβου από την αρχή της σύγκρουσης.

 

Σύμφωνα με τον αρχηγό του ουκρανικού στρατού, Ολεξάντερ Σίρσκι, η Ουκρανία ελέγχει πλέον 82 κοινότητες και εκτείνεται σε 1.150 τετραγωνικά χιλιόμετρα στη ρωσική παραμεθόριο περιοχή του Κουρσκ. Αυτή η κατάσταση προκύπτει την ένατη ημέρα μιας άνευ προηγουμένου επίθεσης των ουκρανικών δυνάμεων στο έδαφος της Ρωσίας.

«Από την αρχή των επιχειρήσεων στην περιφέρεια του Κουρσκ, οι δυνάμεις μας έχουν προχωρήσει σε βάθος 35 χιλιομέτρων», δήλωσε ο αξιωματικός κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον πρόεδρο της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

 

Επιπλέον, ο Ολεξάντρε Σίρκι είπε ότι η Ουκρανία εγκατέστησε μια στρατιωτική διοίκηση στη ρωσική περιοχή του Κουρσκ.

Η αιφνιδιαστική επίθεση της Ουκρανίας στη ρωσική περιφέρεια Κουρσκ την 6η Αυγούστου θεωρήθηκε από στρατιωτικούς αναλυτές ως μια απόπειρα να εξαναγκαστεί η Ρωσία να εκτρέψει δυνάμεις της από το ουκρανικό μέτωπο.

Η Σούντζα, κυριότερη κατάκτηση των Ουκρανών
Επίσης, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε σήμερα ότι οι δυνάμεις του έθεσαν υπό πλήρη έλεγχο τη ρωσική πόλη Σούντζα, στην περιφέρεια του Κουρσκ, .

Ο αρχηγός του ουκρανικού στρατού Ολεξάντρε «Σίρσκι ανέφερε την ολοκλήρωση της απελευθέρωσης της πόλης της Σούντζας από τα χέρια ρωσικών στρατιωτικών» δυνάμεων, δήλωσε ο Ζελένσκι στο Telegram.

Αυτή η πόλη με πληθυσμό 5.500 κατοίκων αντιπροσωπεύει την κυριότερη κατάκτηση των ουκρανικών δυνάμεων στο πλαίσιο της επίθεσής τους στην περιοχή του Κουρσκ.

 

Ρωσία: Στρατηγικές εξελίξεις κοντά στον εφοδιαστικό κόμβο Ποκρόβσκ

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, οι ρωσικές δυνάμεις έχουν σημειώσει σημαντικές νίκες κατά μήκος του μετώπου, εκτείνοντας την επιτυχία τους από την περιοχή του Χαρκόβου μέχρι το Λουχάνσκ και το Ντονέτσκ. Ειδικότερα, οι ρωσικές στρατιωτικές μονάδες κατέλαβαν ένα χωριό στην ανατολική Ουκρανία, το οποίο βρίσκεται μόλις 16 χιλιόμετρα από την κρίσιμη πόλη Ποκρόβσκ, η οποία λειτουργεί ως βασικός εφοδιαστικός κόμβος για τις ουκρανικές δυνάμεις στην περιοχή.

Η συγκεκριμένη πηγή αναφέρει ότι η Ρωσία έχει καταλάβει το χωριό Ιβάνιβκα, στο πλαίσιο μιας στρατηγικής κίνησης που αποσκοπεί στην προσέγγιση του δρόμου που οδηγεί προς το Ποκρόβσκ στην περιφέρεια του Ντονέτσκ. Επιπλέον, υποστηρίζει ότι οι ρωσικές δυνάμεις υπερίσχυσαν των ουκρανικών σε μια σειρά μαχών που διεξήχθησαν στην περιοχή.

ο Reuters δεν μπορεί να επαληθεύσει από ανεξάρτητη πηγή τους ισχυρισμούς της Ρωσίας ή της Ουκρανίας στο πεδίο.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: