Πόλεμος στο Ισραήλ: Οι εχθροπραξίες περνούν στην Ερυθρά Θάλασσα

Κοινοποίηση:
ΙΣΡΑΗΛ

Πόλεμος στο Ισραήλ: Συνεχίζεται με αμείωτη ένταση ο βομβαρδισμός της Γάζας, όπου για μία ακόμη φορά διακόπηκαν οι επικοινωνίες. Άνοιξε το πέρασμα της Ράφα για τους σοβαρά τραυματίες. Στην περιοχή φθάνει ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν.

Το Ισραήλ θα αυξήσει τον αριθμό των πολεμικών του πλοίων στην περιοχή της Ερυθράς Θάλασσας και θα απαντήσει σε τόπο και χρόνο που θα αποφασίσει, διαμήνυσε σήμερα ο ισραηλινός στρατός.

Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού Ντανιέλ Χαγκάρι δήλωσε ότι οι δυνάμεις του Ισραήλ θα αυξήσουν τον αριθμό των πολεμικών πλοίων στην περιοχή της Ερυθράς Θάλασσας και δήλωσε ότι οι ισραηλινές δυνάμεις «ξέρουν πώς να επιτεθούν όταν και όπου αποφασίσουμε». Αυτό ακολουθεί τις απειλές που εντοπίστηκαν και αναχαιτίστηκαν την τελευταία ημέρα από την Υεμένη, υπογράμμισε.

Ο Hagari αναφέρθηκε επίσης στην επίθεση της Τρίτης στον προσφυγικό καταυλισμό Jabalya, λέγοντας ότι ο στρατός σκότωσε τον Ibrahim Biari, διοικητή της ταξιαρχίας Jabalya της Χαμάς μαζί με δεκάδες άλλους τρομοκράτες σε ένα κτίριο που βρίσκεται στην καρδιά ενός πολιτικού συγκροτήματος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι ζημιές στο κτίριο, το οποίο οι τρομοκράτες χρησιμοποιούσαν ως καταφύγιο, προκάλεσαν την κατάρρευση αυτού και της υπόγειας υποδομής κάτω από αυτό, η οποία με τη σειρά της έριξε και άλλα κτίρια στην περιοχή.

Άνοιξε το πέρασμα της Ράφα για ξένους υπηκόους και τραυματίες – Δεκάδες άτομα έφυγαν προς Αίγυπτο
Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με αιγυπτιακές πηγές, άνοιξε το πέρασμα στη Ράφα για την εκκένωση τραυματιών και κατόχων ξένων διαβατηρίων. Το πέρασμα της Ράφα μεταξύ της Γάζας και της Αιγύπτου άνοιξε για περιορισμένη εκκένωση τραυματιών Παλαιστινίων και κατόχων ξένων διαβατηρίων στην Αίγυπτο, δήλωσε αιγυπτιακή πηγή στη Haaretz.

Η βρετανική εφημερίδα Guardian ανέφερε ότι υπάρχουν πλάνα που δείχνουν ανθρώπους και αυτοκίνητα να περνούν.

Το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) μετέδωσε ότι μια μεγάλη ουρά ασθενοφόρων περιμένει στην αιγυπτιακή πλευρά του περάσματος για να υποδεχθεί τους τραυματίες.

Η αρμόδια αρχή για τη Ράφα ανακοίνωσε την Τρίτη ότι περίπου 80 σοβαρά τραυματίες θα εισέλθουν στην Αίγυπτο από τη Λωρίδα της Γάζας την Τετάρτη για ιατρική περίθαλψη.

Μέχρι στιγμής, το πέρασμα έχει ανοίξει μόνο για την είσοδο ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας.

Πλήρες μπλακάουτ σε Ίντερνετ και τηλεφωνικές υπηρεσίες στη Γάζα
Χωρίς τηλεφωνικές υπηρεσίες και διαδίκτυο βρίσκεται και πάλι από νωρίς σήμερα το πρωί η Λωρίδα της Γάζας, ανακοίνωσε η παλαιστινιακή εταιρεία τηλεπικοινωνιών Paltel, με έδρα τη Δυτική Όχθη.

«Με λύπη μας ανακοινώνουμε στον αγαπητό λαό της αγαπημένης μας πατρίδας την πλήρη διακοπή όλων των επικοινωνιών και των υπηρεσιών Ίντερνετ με τη Λωρίδα της Γάζας, επειδή κόπηκαν και πάλι οι συνδέσεις που είχαν προηγουμένως αποκατασταθεί. Ο Θεός ας προστατεύσει εσάς και ας προστατεύσει τη χώρα μας», αναφέρει η εταιρεία σε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Οι περισσότεροι κάτοικοι θα αντιμετωπίσουν πλήρη απώλεια των τηλεπικοινωνιών»Ο οργανισμός Netblocks, ο οποίος παρακολουθεί την κυκλοφορία στο Ίντερνετ, επιβεβαίωσε τη διακοπή των συνδέσεων.

«Επιβεβαιώθηκε: Μετρήσεις δείχνουν πως η Λωρίδα της Γάζας βρίσκεται εν μέσω ενός νέου διαδικτυακού μπλακάουτ με μεγάλο αντίκτυπο στον τελευταίο εναπομείναντα διαχειριστή, την Paltel· οι περισσότεροι κάτοικοι θα αντιμετωπίσουν εξαιτίας του επεισοδίου πλήρη απώλεια των τηλεπικοινωνιών», ανέφερε ο Netblocks μέσω της πλατφόρμας X.

Η οργάνωση για τα ανθρώπινα δικαιώματα Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων (Human Rights Watch, HRW) είχε εκφράσει την ανησυχία της μήπως μια τέτοια διακοπή χρησιμεύσει ως «κάλυψη μαζικών ωμοτήτων».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: