Πόσοι ξέρετε να αλλάξετε το κλαταρισμένο λάστιχο και πόσοι ξέρετε πως λειτουργούν οι πυροσβεστήρες

Κοινοποίηση:
02

Κάθε φορά που βλέπω στους δρόμους ακινητοποιημένα αυτοκίνητα με κλαταρισμένο λάστιχο και τους οδηγούς να βρίσκονται με ένα τηλέφωνο στο χέρι καταλαβαίνω ότι δεν  γνωρίζουν ούτε που βρίσκεται ο γρύλος. Προτιμούν να περιμένουν μια ώρα στην άκρη του δρόμου παρά να το αλλάξουν μόνοι τους και να έχουν τελειώσει σε δέκα λεπτά.

Δεν είναι συχνό το φαινόμενο αλλά σε δύο περιπτώσεις έχω βρεθεί μπροστά σε φλεγόμενα Ι.Χ. Βλέπω τους οδηγούς να κρατούν τους πυροσβεστήρες και να τους περιεργάζονται ενώ το αυτοκίνητό τους φλέγεται.

Ποιοι ξέρουν να χειρίζονται τους πυροσβεστήρες των ΙΧ και πόσοι μπορούν να αλλάξουν το κλαταρισμένο λάστιχο.
Σίγουρα δεν είναι συχνό το φαινόμενο να βλέπουμε στους δρόμους αυτοκίνητα να καίγονται. Ωστόσο μπορεί να συμβεί από μια βλάβη στα καλώδια η κάποια άλλη αιτία που δεν μπορεί να προβλεφθεί.

Σύμφωνα με τον κανονισμό του ΚΟΚ όλοι όσοι έχουν αυτοκίνητο πρέπει να έχουν φαρμακείο και πυροσβεστήρα. Το θέμα είναι ότι κανένας οδηγός δεν έχει ιδέα πως λειτουργεί ο πυροσβεστήρας του.

Για καλό και για κακό πάντως θα πρέπει όλοι να κάνουν μια πρόβα και να ξέρουν πως λειτουργεί ο πυροσβεστήρας που κουβαλάνε στο πορτμπαγκάζ.

Θα μού πείτε ότι ένα μεγάλο ποσοστό οδηγών δεν ξέρουν ούτε λάστιχο να αλλάξουν και φωνάζουν την οδική βοήθεια.
Σου λένε αφού πληρώνω την οδική βοήθεια γιατί να λερώσω τα χέρια μου. Με την ίδια λογική λένε αν χρειασθεί θα καλέσω την πυροσβεστική.

Και όμως σε άλλα κράτη οι νέοι οδηγοί πριν πάρουν το δίπλωμά τους περνάνε ειδικά σεμινάρια για να μάθουν όλα τα βασικά που πρέπει να ξέρει ένας  οδηγός  σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: