Πόσο ακόμα θα αντέξουμε; Γερμανία: Τρένο σε lockdown για πιθανά κρούσματα του θανατηφόρου ιού Μάρμπουργκ

Κοινοποίηση:
ΒΔΦΒΔΦΒΔΦΔ

Συναγερμός σήμανε στη Γερμανία στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό του Αμβούργου, το βράδυ της Τετάρτης, καθώς  η αστυνομία προχώρησε στον αποκλεισμό μιας αποβάθρας του κεντρικού σταθμού, υπό τον φόβο πως οι επιβάτες του τρένου πιθανώς φέρουν τον θανατηφόρο ιό Μάρμπουργκ.

Οι επιβάτες απομακρύνθηκαν και η αστυνομία έκλεισε δύο γραμμές του σταθμού για αρκετές ώρες. Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης με πλήρη προστατευτική στολή επιβιβάστηκαν στο τρένο ICE από τη Φρανκφούρτη, καθώς όπως μεταδίδει το Politico, δύο από τους ταξιδιώτες ενδέχεται να έχουν μολυνθεί από τον θανατηφόρο ιό του Μάρμπουργκ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδίδονται, ένας Γερμανός φοιτητής ιατρικής (26 ετών) είχε επιβιβαστεί στο τρένο ICE για το Αμβούργο μαζί με τη φίλη του στη Φρανκφούρτη/Μάιν το απόγευμα της Τετάρτης. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία του Αμβούργου, το ένα από τα δύο ύποπτα θύματα του Μάρμπουργκ υπέφερε επίσης από ήπιο εμετό. «Στη συνέχεια κάλεσε την πυροσβεστική επειδή υποψιάστηκε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά», δήλωσε εκπρόσωπος στην εφημερίδα Die Welt.

Ο φοιτητής είχε ταξιδέψει προηγουμένως με αεροπλάνο απευθείας από τη Ρουάντα.

Εκεί είχε έρθει σε επαφή με έναν ασθενή, ο οποίος αργότερα διαγνώστηκε από τους γιατρούς ότι είχε προσβληθεί από τον ιό Μάρμπουργκ.

Ο Γερμανός φοιτητής ιατρικής και η φίλη του μεταφέρθηκαν σε Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Eppendorf (UKE) με το ασθενοφόρο λοιμώξεων της πυροσβεστικής υπηρεσίας του Αμβούργου. Το νοσοκομείο ειδικεύεται στις τροπικές ασθένειες. Οι αποσκευές του ζευγαριού κατασχέθηκαν επίσης.

Τι πρέπει να γνωρίζετε για τον ιό Μάρμπουργκ

Η Ταναζανία κήρυξε έξαρση της νόσου του ιού Μάρμπουργκ στα μέσα Φεβρουαρίου Υπήρξαν τουλάχιστον εννέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα, επτά από τα οποία οδήγησαν σε θάνατο, και 20 πιθανές περιπτώσεις νεκρών ατόμων σε αυτό το ξέσπασμα, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Οι αρχές της Τανζανίας, στην Ανατολική Αφρική, επιβεβαίωσαν το πρώτο κρούσμα της θανατηφόρας νόσου στη χώρα αυτή. Οι υγειονομικές αρχές ερευνούν συνολικά οκτώ κρούσματα, πέντε από τα οποία έχουν πεθάνει, και έχουν εντοπίσει συνολικά 161 επαφές που παρακολουθούνται.

Όπως γνωρίζουν πλέον οι περισσότεροι άνθρωποι από το αποκορύφωμα της πανδημίας Covid-19, ένας ιός μπορεί να μεταδοθεί από τη μία χώρα στην άλλη και να μεταπηδήσει από ήπειρο σε ήπειρο μέσω της ανθρώπινης μετάδοσηςμ

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response