Πώς θα βρίσκεις πάντα τις πιο φτηνές αεροπορικές πτήσεις…

Κοινοποίηση:
d64631_1

Είναι 30 ετών. Είναι Τεξανός και εδώ και έξι χρόνια κάτοικος Λονδίνου και είναι ο τύπος που ξέρει πώς να εξοικονομεί χρήματα σε κάθε του ταξίδι, κλείνοντας πάντα τις πιο φτηνές αεροπορικές πτήσεις. Είναι ο Jack Sheldon, ο ιδρυτής του Jack’s Flight Club, ενός newsletter που αποστέλλεται σε πολλές χιλιάδες συνδρομητές ανά τον κόσμο και περιλαμβάνει όλες τις προσφορές που μπορεί να βρει κανείς αν θέλει να ταξιδέψει από τη Μεγάλη Βρετανία και την Ιρλανδία.

Αν και δεν είναι ο πρώτος και ο μοναδικός που δουλειά του είναι να σου βρίσκει πάντα τις οικονομικότερες πτήσεις -η ιστοσελίδα Scott’s Cheap Flights κάνει ακριβώς το ίδιο-, ωστόσο είναι εκείνος που το κάνει αποκλειστικά και μόνο για τις δύο προαναφερθείσες χώρες.

«Ανέκαθεν μου άρεσαν τα ταξίδια. Εκείνο που δεν μου άρεσε ήταν ότι ενώ μπορούσες να βρεις που θα μείνεις και θα φας φθηνά, κάτι ανάλογο δεν συνέβαινε στα αεροπορικά εισιτήρια. Σ’ αυτά, χαλάς πάντα τα περισσότερα χρήματα», αναφέρει ο Sheldon στην Independent, αποκαλύπτοντας ότι κατάφερε να πετάξει από το Λονδίνο στο Μπελίζ με μόλις 20 ευρώ.

Όπως καταλαβαίνεις λοιπόν ο τύπος δεν είναι τυχαίος, γι’ αυτό καλό θα ήταν να πάρεις μαθήματα απ’ όλα όσα έχει να σε συμβουλεύσει για να βρίσκεις πάντα τις πιο φτηνές αεροπορικές πτήσεις.

Μην κλείνεις direct τα εισιτήρια

«Το μεγαλύτερο λάθος που κάνουν σχεδόν όλοι είναι να αγοράζουν τα εισιτήριά τους απευθείας από την ιστοσελίδα της αεροπορικής εταιρείας με την οποία σκοπεύουν να ταξιδέψουν. Με την κίνηση αυτή, αυτομάτως εξαφανίζουν τις πιθανότητές τους να πληρώσουν χαμηλότερα ναύλα, μιας και αυτά θα τα βρουν μονάχα σε online ταξιδιωτικά πρακτορεία. Για παράδειγμα, το Google Flights είναι ένα μια καλή πηγή που σου επιτρέπει να παρακολουθείς τις τιμές των πτήσεων σε όλο τον κόσμο».

Το timing είναι το παν

«Ένα ακόμη σημαντικό σφάλμα είναι ότι η πλειοψηφία κλείνει εισιτήρια είτε πολύ αργά είτε πολύ νωρίς και πάντα με συγκεκριμένες αεροπορικές εταιρείες, λόγω βαρεμάρας κυρίως ή έλλειψης χρόνου ή άγνοιας.

Ας πούμε, αν θέλεις να κάνεις ένα ταξίδι το καλοκαίρι, καλό θα ήταν να αγοράσεις το εισιτήριό σου τον Ιανουάριο ή τον Φεβρουάριο ή να περιμένεις τον Μάιο ή τον Ιούνιο, ενώ αν προγραμματίζεις χριστουγεννιάτικες διακοπές ο καλύτερος μήνας προσφορών είναι το Νοέμβριο».

Αγνόησε τους μύθους

«Αυτούς δηλαδή εδώ:

  • Να επιλέγεις να ταξιδεύεις συγκεκριμένες ημέρες, όπως είναι η Τρίτη ή η Πέμπτη για να πετάς φθηνότερα.
  • Να κλείνεις το εισιτήριό σου μόλις εμφανιστεί η πτήση που επιθυμείς.
  • Να διαγράφεις τα cookie αρχεία όταν επαναλαμβάνεις στο google search μια συγκεκριμένη πτήση για να σου εμφανίσει φθηνότερες.
  • Να αγοράζεις τα εισιτήριά σου πολύ νωρίς γιατί την τελευταία στιγμή οι τιμές φθάνουν στο Θεό
  • Το φθηνότερο εισιτήριο δεν σημαίνει αυτομάτως χειρότερη θέση
  • Να μην κλείνεις ποτέ στη business class γιατί είναι πάντα ακριβότερη».

Να είσαι alert

«Μια φορά περίπου το μήνα κατά μέσο όρο στη Μεγάλη Βρετανία για παράδειγμα -συμβαίνει όμως σε κάθε χώρα- γίνεται ένα λάθος στις τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων (mistake fare), λόγω σφάλματος του συστήματος, με αποτέλεσμα να κοστίζουν τρομακτικά φθηνότερα. Επωφελήσου απ’ αυτό το “δώρο», που διαρκεί μόλις μερικές ώρες».

Έχε στο μυαλό σου αυτές τις εταιρείες

«Τόσο η Alitalia, όσο και η KLM βγάζουν συχνά πυκνά δελεαστικές προσφορές, όπως αυτή για παράδειγμα της πρώτης που βρήκα πρόσφατα: 400 ευρώ για Χιλή, το μισό δηλαδή ποσό της κανονικής τιμής».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: