Πώς μπορείς να τραβήξεις φωτογραφίες που να φαίνεσαι ψηλότερος και πιο αδύνατος! (ΒΙΝΤΕΟ)

Κοινοποίηση:
ΣΕΛΦΙ

Το κόλπο με το smartphone
Το ξέρεις ότι αν γυρίσεις το κινητό ανάποδα, αλλάζει η γωνία λήψης και αυτόματα το ύφος και η προοπτική αλλάζουν;

Σε μια ολόσωμη φωτογραφία, φαίνεσαι πιο ψηλός και λεπτότερος. Το απλούστερο πράγμα που μπορείς σε κάθε περίπτωση να εφαρμόσεις είναι να αλλάξεις τη θέση του κινητού, πριν πατήσεις το κλικ.

 Γιατί είναι καλύτερες οι upside-down φωτογραφίες
Το κόλπο αυτό δεν αφορά μόνο ολόσωμες φωτογραφίες και πορτρέτα, αλλά και κτίρια. Και σε αυτή την περίπτωση, πρόκειται για «φιγούρες», σιλουέτες, οι οποίες με τη μετακίνηση της κάμερας σε χαμηλότερο επίπεδο, κερδίζουν σε ύψος και γοητεία.

Επειδή μιλάμε πάντα για λήψη μέσω κινητού τηλεφώνου, περιστρέφοντας τη συσκευή, η κάμερα κατεβαίνει σε χαμηλότερο επίπεδο. Και εάν υποθέσουμε ότι ο φακός είναι τα ανθρώπινα μάτια, είναι σαν να βγάζεις φωτογραφία γονατιστός, μπροστά σε ένα όρθιο υποκείμενο.

Έτσι το κάτω μέρος της φιγούρας έρχεται πιο κοντά στην κάμερα και το σώμα επιμηκύνεται, δημιουργώντας προοπτική με σημείο φυγής προς τα πάνω. Με αυτόν τον τρόπο, προκύπτει η ψευδαίσθηση μιας λεπτότερης και πιο μακριάς φιγούρας. Σε περίπτωση, τώρα, που αυξήσεις την κλίση της κάμερας, έχοντας το smartphone πιο γιορτό, τότε το πλάνο γίνεται κοντρ-πλονζέ και το υποκείμενο αποτυπώνεται πιο επιβλητικό και κυρίαρχο. Σε αντίστοιχο κάδρο επί της αρχιτεκτονικής φωτογραφίας, τα κτίρια δείχνουν πιο εντυπωσιακά.

Συνολικά, οι upside-down φωτογραφίες είναι ένα έξυπνο και απλό κόλπο να δοκιμάσεις. Ακόμη και σε φωτογραφίες τοπίου, το χαμήλωμα της κάμερας (έως και το έδαφος) ξεκλειδώνει νέες δυνατότητες για ενδιαφέρουσες λήψεις με οπτικά παιχνίδια.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: