Πώς φτιάχνουμε παγίδα για σφήκες, κουνούπια, σκνίπες

Κοινοποίηση:
pos-ftiachnoume-pagida-gia-sfikes-kounoupia-sknipes

Απίστευτη κατασκευή που είναι απαραίτητη για το καλοκαίρι και όχι μόνο. Παγίδα για κουνούπια, σφήκες, σκνίπες λοιπόν με οικολογικό χαρακτήρα και πολύ πολύ οικονομική!

Στο πρώτο βίντεο βλέπετε πως να φτιάξετε μια παγίδα για σφήκες
Στο δεύτερο βίντεο βλέπετε πως να φτιάξετε μια παγίδα για σφήκες, κουνούπια, σκνίπες
Πως διώχνουμε τις σφήκες

Δεν τις διώχνουμε με τα χέρια μας
Μπορεί να φαίνεται σαν την πιο φυσική αντίδραση, αλλά αν μια σφήκα αποφασίσει να μας «συνοδέψει» στο μεσημεριανό μας γεύμα, το χειρότερο πράγμα που μπορούμε να κάνουμε είναι να αρχίσουμε να κουνάμε ακανόνιστα τα χέρια μας σε μια προσπάθεια να τις απομακρύνουμε. «Αυτές οι κινήσεις μπορούν να διεγείρουν ή να εξοργίσουν την σφήκα, καθιστώντας πιο πιθανό να μας τσιμπήσει», λέει ο Γουόλτερ Μέρφι.

Το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να μείνουμε όσο το δυνατόν πιο ήρεμοι και χαλαροί. «Εάν σκοτώσουμε μια σφήκα, μπορεί να πιστεύουμε ότι έχουμε λύσει το πρόβλημα. Ωστόσο, οι νεκρές και πεθαμένες σφήκες εκπέμπουν φερομόνες που προσελκύουν άλλες σφήκες στην περιοχή, οπότε δυνητικά επιδεινώνουμε την κατάσταση.

 

Αποφεύγουμε τα έντονα χρώματα
Πέρα από τις μυρωδιές του φαγητού, ένα πράγμα που προσελκύει τις σφήκες είναι τα έντονα χρώματα. Συνεπώς καλό θα ήταν να αποφύγουμε να φορέσουμε αντίστοιχα ρούχα. «Προτιμάμε χρώματα απαλά, μειώνοντας σημαντικά την περίπτωση να μας τσιμπήσουν. Λευκό, ταμπά, γκρι, παστέλ, εκρού, χαρακτηρίζονται «ασφαλή» χρώματα σε αντίθεση με το κίτρινο, το κόκκινο ή το πορτοκαλί».

Ανάβουμε κεριά σιτρονέλας
Τα κεριά από σιτρονέλα είναι ένας απλός αλλά αποτελεσματικός τρόπος για να κρατήσουμε τις σφήκες σε απόσταση χωρίς να χρειάζεται να τις σκοτώσουμε ή να ψεκάσουμε χημικά γύρω από τα παιδιά και τα κατοικίδια μας. Τα κεριά απελευθερώνουν μια φρέσκια, χαρακτηριστική οσμή που θα κάνει το φαγητό μας δύσκολο να εντοπιστεί από σφήκες, μέλισσες, μύγες και άλλα ενοχλητικά έντομα.

Και μία ελληνική πατέντα
Σε ένα αλουμινόχαρο αδειάζουμε ελληνικό καφέ και στην συνέχεια του βάζουμε φωτιά. Η έντονη μυρωδιά απομακρύνει σφήκες, μέλισσες και πάσης φύσεως απρόσκλητους επισκέπτες.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response