Ρέθυμνο: Εκκενώνεται η περιοχή Αγία Παρασκευή λόγω πυρκαγιάς

Κοινοποίηση:
pyrosvestiki-ypiresia

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Τετάρτης στην περιοχή Ορνέ του Δήμου Αγίου Βασιλείου, συγκεκριμένα στο σημείο Χωρδάκι. Η φωτιά έχει εκδηλωθεί σε χορτολιβαδική έκταση και οι συνθήκες είναι ιδιαίτερα δύσκολες λόγω της γεωγραφικής διαμόρφωσης της περιοχής.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η φωτιά καίει σε μια χαράδρα που είναι δύσβατη, ωστόσο οι πυροσβέστες έχουν τη δυνατότητα να επιχειρούν πιο αποτελεσματικά στις πλαγιές. Η κατάσταση παραμένει κρίσιμη καθώς οι δυνάμεις πυρόσβεσης καταβάλλουν συνεχείς προσπάθειες για να ελέγξουν την εξάπλωση της φωτιάς.

Αναλυτικά, στο μήνυμα που έλαβαν κάτοικοι και επισκέπτες ενημερώνονται: «Ενεργοποίηση Δασική πυρκαγιά στο Ρέθυμνο. Εάν βρίσκεστε στην περιοχή Αγία Παρασκευή απομακρυνθείτε προς Μάνδρες Ρεθύμνου. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Νωρίτερα είχε σταλεί κι άλλο μήνυμα από το 112 το οποίο καλούσε τους κατοίκους να παραμένουν σε ετοιμότητα.

«Δασική πυρκαγιά μεταξύ των περιοχών Χωρδάκι & Αγίου Ιωάννη Ρεθύμνου. Παραμείνετε σε ετοιμότητα. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών», αναφέρεται στο μήνυμα του 112.

Σημειώνεται πως αυτή την ώρα για την κατάσβεση της φωτιάς η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη έχουν σπεύσει 140 πυροσβέστες με 30 οχήματα, 10 τμήματα πεζοπόρων, υδροφόρες, ενώ υπάρχει και συνδρομή εθελοντών. Η φωτιά δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή και τις προσπάθειες κατάσβεσης ενισχύουν με ρίψεις νερού 5 πυροσβεστικά ελικόπτερα καθώς και 2 αεροσκάφη

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: