Ρίχνουν ξανά την βάση σε Στρατιωτικές Σχολές: Δεν περιμέναμε κάτι διαφορετικό.. Πάλι στην εύκολη λύση και όχι στην οριστική!

Κοινοποίηση:

Ενώ έχει περάσει πάνω από μήνας , μετά τα αποτελέσματα σοκ στις Στρατιωτικές Σχολές ,με την μεγάλη πτώση των βάσεων και τα πολλά κενά σε σπουδαστές, ειδικά σε ΣΣΕ και ΣΜΥ και περιμέναμε τα πρώτα μέτρα της Κυβέρνησης για την βελτίωση της κατάστασης  που αν συνυπολογίσουμε και τον μεγάλο αριθμό παραιτήσεων ακόμη και νέων Αξιωματικών και Υπαξιωματικών έπρεπε να αφορούν όλους τους Στρατιωτικούς, βλέπουμε για άλλη μια φορά  να οδηγούμαστε στην εύκολη λύση, στην για άλλη μια χρονιά μείωση της βάσης εισαγωγής όπως βλέπουμε σε σημερινό δημοσίευμα του ESOS.GR .

Ειδικά στην ΣΣΕ την κατέβασαν στο 0,9 απο 1 και οδηγούμαστε σε εισαγωγή σπουδαστών στην ΣΣΕ ακόμα και με 10….Αν συνεχίσουν με τον ίδιο ρυθμό  θα δούμε και με κάτω απο την βάση . Να συμπληρώσουμε ότι πριν 2 χρόνια η βάση ήταν στο 1,20 και η  μείωση  στο 1 δεν έφερε αποτέλεσμα αφού τα κενά σε σπουδαστές αυξήθηκαν. Μεγάλη μείωση υπάρχει και στην ΣΜΥ  0,8 απο 0,9 που οδηγούμαστε σε εισαγωγή σπουδαστών κάτω απο το 10!

Προφανώς στο Άμυνας κάτι δεν πάει καλά , όταν ο ίδιος ο Υφυπουργός Άμυνας   σε συνέντευξή του πριν λίγες ημέρες αναφέρθηκε και   στα σοβαρά προβλήματα του  στρατιωτικού προσωπικού με αφορμή την  ερώτηση που του έγινε για το αποτέλεσμα σοκ των στρατιωτικών σχολών  και τι πήγε λάθος .

Συγκεκριμένα ανέφερε   Θα πρέπει να δούμε το ζήτημα συνολικά και με ειλικρίνεια. Οι λόγοι είναι πολλοί – ο οικονομικός παράγοντας είναι από τους πιο σημαντικούς με δεδομένη και την αύξηση του κόστους ζωής, αλλά δεν είναι ο μόνος. Θα πρέπει παρέμβουμε σε μια σειρά από επιμέρους ζητήματα – από τις συνθήκες εργασίας, τη μέριμνα για τα στελέχη και τις οικογένειές τους, τις ευκαιρίες για στρατιωτική και ακαδημαϊκή ανέλιξη. Το κυριότερο ίσως, πρέπει να τα επικοινωνήσουμε αφενός με τον κατάλληλο τρόπο, αφετέρου με τα κατάλληλα μέσα επικοινωνίας. Χρειαζόμαστε τους καλύτερους και πρέπει να καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να τους κερδίσουμε.

Σαν επίλογο να αναφέρουμε εδώ στον ΠΟΛΙΤΗ ΟΠΛΙΤΗ ότι εύκολες λύσεις δεν υπάρχουν .Χρειάζεται σειρά αλλαγών ειδικά στο μισθολόγιο και στις συνθήκες εργασίας και επιτέλους ουσιαστική μέριμνα για το προσωπικό  όπως ανέφερε και ο κ. Κεφαλογιάννης .Με πράξεις όμως και όχι μόνο με λόγια .Όσο για τις Στρατιωτικές σχολές ας ρωτήσουν τι γίνεται στις σχολές των Σωμάτων Ασφαλείας .Εκεί ο Αξιωματικός  Αστυνομίας  χρειάζεται 17 500 μόρια και όχι 10000 όπως οδηγούν την ΣΣΕ …Κατι προφανώς κάνουν καλύτερα στο Υπουργείο τους  και στην συνολική λειτουργία των σχολών τους .Ας τους ρωτήσουν πριν είναι πολύ αργά στο Άμυνας …

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

7 Σχόλια

  1. Πάνε στον ιδιωτικό τομέα τότε να τα πάρεις/βρεις τα χίλια ευρώ. Και αν τα βρεις, θα έχει δουλειά εκεί, όχι αρντάν και φραπέ. Οπότε ας μην μας κάνουν και πολύ τους δύσκολους…

  2. Kαι τι θα άλλαζε δηλαδή αν έμπαινε ένας με 12 π.χ. στην καραβανοσχολή ή με 14 και όχι με 10; Αυτό είναι το πρόβλημά σας σε μια χώρα που όλα είναι ριμαδιό κοινωνικά;

  3. ΔΕΝ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΙΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΓΙΑΤΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΠΙΘΑΝΟ ΠΟΛΕΜΟ ΟΠΟΤΕ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΣΦΑΧΤΟΥΝ. ΕΙΧΑΝ ΜΑΘΕΙ ΟΙ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΟΙ ΣΤΗΝ ΞΑΠΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΛΟΥΦΑ.

  4. ΣΜΥ η σχολή των αποτυχημένων με μισθούς πείνας η τέλεια κινητή βαλίτσα για τους μπακούριδες.

  5. Με χίλια ευρώ τον μήνα χωρίς δώρα Πάσχα καλοκαίρι Χριστούγεννα μεταθέσεις κτλ ένοπλες δυνάμεις και σώματα ασφαλείας θα ψάχνουν κόσμο με τα κυάλια τρελός είναι ο άλλος να πάει στους τρελούς? Μακριά…

  6. Μην πάτε στον στρατό θα το μετανιώσετε.Δεν προσφέρουν τίποτα οι στρατιωτικές σχολές. Η σχολή που άξιζε είναι μόνο η σχολή στην Θεσ/νίκη που βγαίνεις γιατρός,δικηγόρος,οικονομολόγος.

    1. Οποιος θέλει ιατρική, πάει στην ιατρική, δεν πάει καραβανάς στην σσας. Ομοίως και για τα άλλα που ανέφερες (δικηγόρος, οικονομολόγος, οδοντίατρος, φαρμακοποιός, κτηνίατρος και λοιπά). Πρέπει να είσαι εντελώς τελειωμένος και πεινάλας για να πας δικηγόρος… στον στρατό.

Comments are closed.