Στην περιοχή του Κορωπίου, αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν στη σύλληψη τριών ατόμων Ρομά, ηλικίας 25 και 20 ετών. Οι συλληφθέντες φέρονται να εμπλέκονται σε μια σειρά κλοπών αυτοκινήτων τελευταίας τεχνολογίας που διαπράχθηκαν στις γύρω περιοχές.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δράστες είχαν κλέψει το προηγούμενο βράδυ ένα αυτοκίνητο από τα Γλυκά Νερά. Το όχημα ανήκε σε πρώην υπουργό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος δεν είχε αντιληφθεί την απώλεια του οχήματος μέχρι τη στιγμή της ανακοίνωσης των γεγονότων.
Οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Κορωπίου έφτασαν στα ίχνη των δραστών και χθες το πρωί οργάνωσαν την επιχείρηση με τη συνδρομή της Υποδιεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Νοτιοανατολικής Αττικής και αστυνομικών της Ο.Π.Κ.Ε.
Σε βάρος των δραστών σχηματίσθηκε δικογραφία -κατά περίπτωση- για συμμορία που διέπραττε διακεκριμένες κλοπές οχημάτων κατά επάγγελμα και κατά εξακολούθηση, απάτη κατά συναυτουργία, και παράβαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων, ενώ αναζητείται και ένας συνεργός τους.
Από την έρευνα των αστυνομικών και κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών σχετικά με σπίτια όπου στον εξωτερικό τους χώρο έκρυβαν κλεμμένα οχήματα, εντόπισαν αρχικά στην αυλή του ενός σπιτιού στους Αγίους Αναργύρους Κορωπίου τον 25χρονο και τον 20χρονο και ακολούθησε έλεγχος.
Κατά τον έλεγχο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 2 αυτοκίνητα που όπως διαπιστώθηκε είχαν κλαπεί την τελευταία εβδομάδα, 2 εγκέφαλοι κινητήρων και ένας κλώνος – κλειδί εκκινήσεως οχήματος.
Επιπλέον στο σπίτι του άλλου 20χρονου στην Αγία Μαρίνα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο πινακίδες κυκλοφορίας που αντιστοιχούν σε «επιχειρησιακό» όχημα, το οποίο κατασχέθηκε και για το οποίο είχε εκδοθεί άδεια κυκλοφορίας με στοιχεία άλλου ατόμου μετά από απάτη, καθώς και τρεις κάμερες οι οποίες ήταν συνδεδεμένες με καταγραφικό μηχάνημα.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.