“Ρουκέτα” από τον Καχριμάνη! Το 50% των νοσηλευόμενων στα Ιωάννινα ήρθαν από την Αλβανία

Κοινοποίηση:
ΜΕΘ-ΕΛΛΑΔΑ-5

Η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων εισηγήθηκε, στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, να «κοκκινίσουν» περιοχές που καταγράφουν ανησυχητική επιδημιολογική πορεία. Ανάμεσα στις περιφερειακές ενότητες για τις οποίες αναμένεται να ανακοινωθούν νέα μέτρα, και αυτή των Ιωαννίνων.

Ωστόσο ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, διαφωνεί με το φημολογούμενο lockdown, και εξηγεί ότι τα Ιωάννινα έχουν επιβαρυνθεί το τελευταίο διάστημα όχι εξαιτίας της διασποράς αλλά εξαιτίας της πίεσης που δέχονται οι υγειονομικές μονάδες λόγω των εισαγωγών και των διακομιδών ασθενών που έρχονται από την Αλβανία. Όπως αναφέρει στο agon.gr, ο κ. Καχριμάνης, οι εισαγωγές αποφασίζονται και εγκρίνονται από το ελληνικό ΥΠΕΞ.

Το 50% των νοσηλευόμενων
«Σήμερα, το 50% των νοσηλευόμενων στις Μονάδες Λοιμωδών των νοσοκομείων των Ιωαννίνων προέρχεται από την Αλβανία, από την οποία προέρχεται και το σύνολο των νοσηλευόμενων στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας» τόνισε ο περιφερειάρχης Ηπείρου και πρόσθεσε ότι η ιχνηλάτιση πραγματοποιήθηκε σε εξαντλητικό βαθμό.

Επιπλέον, σύμφωνα με τον κ. Καχριμάνη, η επιβολή πιο σκληρού lockdown στα Ιωάννινα είναι πιθανό να προκαλέσει περισσότερα προβλήματα στην περιφέρια και στην ουσία δεν θα προσφέρει σημαντική βελτίωση. Όπως τόνισε μάλιστα, η εικόνα των Ιωαννίνων είναι πολύ καλύτερη σε σχέση με άλλες περιοχές της χώρας και αυτό οφείελεται κυρίως στους πολίτες που τηρούν αυστηρά τα μέτρα προστασίας.

Να ληφθούν υπόψη όλα τα στοιχεία
Ο περιφερειάρχης τονίζει ότι σέβεται απόλυτα τις αποφάσεις της Επιτροπής, ωστόσο θεώρησε υποχρέωσή του να ληφθούν υπόψη όλες τα στοιχεία: «Είμαστε βέβαιοι ότι η Επιτροπή του Υπουργείου Υγείας και η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ότι θα πράξουν το καλύτερο, λαμβάνοντας υπόψη όλες τις παραμέτρους που υπάρχουν» ανέφερε.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

7 Σχόλια

  1. Θυμάμαι ένα περιστατικό πριν χρόνια στο νοσοκομείο της Ρόδου,είχα την μητέρα μου άρρωστη και ήταν καθημερινή η παρουσία εκεί,στην είσοδο υπήρχε πάντα ένας υπάλληλος ασφαλείας που έκανε έλεγχο ακόμη και στις τσάντες χειρός γιατι απαγορευόταν να περάσεις μέσα φαγώσιμο,στην είσοδο λοιπόν μαζί με μένα μισ μέρα μπαίνει και ένας αλβανός φορτωμένος με μια μεγάλη σακούλα σούπερ μάρκετ,,περιμενετε νσ δω τι εχετε μεσα λεει ο νεαρος και ο σλβανος του λεει με τσαμπουκα ..αντε γαμησου ρε Και ο δικός μας έβαλε την ουρά στα σκελια, για τέτοια ξεφτίλα μιλαμε

  2. Οταν τα ελεγε η ΧΑ και ο Κασιδιαρης, για ολους ηταν απλως Δευτερα…

  3. Η νοσηλεια σε ΜΕΘ και αναπνευστηρες, κοστιζει πολλα χιλιαρικα στο κρατος, κατα ατομο. Η λυση ειναι απλουστατη. Πλησιαζει ο γιατρος το διασωληνωμενο, δηθεν σκονταφτει στα καλωδια, και με το ποδι τραβαει απο την πριζα το καλωδιο. Μεχρι να πεις κιχ, ο αλβανος θα ειναι στη μαυρη σακκουλα. Α ρε κατακαημενε Ελληνα πως σε καταντησανε…

  4. Γιατι δεν μας λενε ποσοι λαθροπιθηκοι νοσηλεύονται σε ολη την Ελλαδα τα λαμογια του κουλη.

  5. Πριν χρονιά πήγα στο Συγγρού για τερματικό και ήταν γεμάτο Βαλκάνιους.. οι οποίοι ήταν τσάμπα και μάλλον με προτεραιότητα.. Ποιο μαλακισμενες κυβερνήσεις δεν υπάρχουν.. Όλοι οι γείτονες μας επιβουλεύονται Αλλά δεν πάνε στην Τουρκία, εδώ έρχονται.

  6. Δηλαδη ο ελληνας πληρωνει φορους για να νοσηλευονται οι αλβανοι πολιτες

Comments are closed.