Ρουμανία: Το Google έστειλε στον θάνατο έναν άνθρωπο: “Το Google Maps μού είπε να πάω από εκεί”

Κοινοποίηση:
IMG_20221223_151931

Τις οδηγίες που είδε στο Google Maps κατηγόρησε ο οδηγός του πούλμαν που ξεκίνησε από τον Βόλο και είχε κατεύθυνση το Βουκουρέστι στη Ρουμανία, ο τραγικός απολογισμός του τροχαίου είναι ένας νεκρός άνδρας, ηλικίας περίπου 50 ετών, και 23 τραυματίες.

Σύμφωνα με νομικές πηγές που μεταδίδει το Οbservator Antena 1, ο οδηγός του λεωφορείου βρέθηκε αρνητικός σε αλκοόλ και ναρκωτικά.

Ο άνδρας φέρεται να εξήγησε στην αστυνομία ότι κατευθυνόταν προς το Παλάτι του Κοινοβουλίου και το Google Maps πρότεινε τη διαδρομή μέσω του περάσματος Unirii.

Μόλις έφτασαν στο κέντρο, ο οδηγός δεν είδε τη σήμανση με αποτέλεσμα να πέσει πάνω στην πινακίδα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Οbservator Antena 1, το τροχαίο συνέβη όταν το λεωφορείο που μάλλον έτρεχε, παραβίασε πινακίδα σχετικά με το όριο ύψους. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να κολλήσει στην μπάρα η οποία συνέθλιψε την οροφή.

Επίσης, μετά την πρόσκρουση, τα παράθυρα του πούλμαν έσπασαν.

Οι τραυματίες έχουν μεταφερθεί σε πέντε διαφορετικά νοσοκομεία, κοντά στο σημείο του δυστυχήματος, στα οποία έχει σημάνει «κόκκινος συναγερμός».

Ανάμεσα στους τραυματίες, υπάρχουν δύο παιδιά ενώ τρεις από τους τραυματίες είναι σε σοβαρή κατάσταση.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

10 Σχόλια

  1. Ποια Google ρε μάγκες; Αν σου δώσουν οδηγίες για ποδήλατο ή αυτοκίνητο και δε δεις πως δε χωράει φορτηγό σου φταίει η Google;

  2. Σταματήστε να κατηγορείτε ολοι εδω μεσα γ@μω την ψυχή σας τοξικοί! Ενα ειναι το θεμα, οτι ενας ανθρωπος εχασε την ζωη του και οτι γιορτινές ημέρες συνέβη ενα κακο περιστατικό. Δηλαδη ο οδηγος αν και επιπόλαιος, βλακας οπως θελετε πείτε το ηθελε να συμβει κατι τετοιο; Μην τρελαθουμε δηλαδη! Στην κωλοχωρα μας ποσα φαναρια και στοπ ειναι κρυμμένα πισω απο δεντρα η διαφημιστικες ταμπέλες; Αντε καραγκιοζηδες ολοι εδω μεσα μονο χολη βγάζετε.

  3. ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΕΣ ΠΟΣΟ ΜΑΛΑΚΕΣ ΕΙΝΑΙ,,,
    δεν φταιη Ο ΟΔΗΓΟΣ……

  4. Δικαιολογίες οδηγούν οι λεφωριατζήδες κι όποιον πάρει ο χάρος, αφού δεν ξέρεις τι περιοχή γιατί δεν σχεδίασες το ταξίδι από πριν κι για επιπλέον πληροφορίες μπορούσες να καλέσεις από πριν την τροχαία α να φανταστώ είσαι κι εσύ από αυτούς που όταν μπείτε στο δρόμο χρησιμοποιείται με της ώρες το τηλ…

  5. Άσε τις δικαιολογίες οδηγέ. Το ότι έτρεχες καί σφήνωσες δέν σου φταίει το γκούγκλ το μυαλό σου φταίει.Αν οδηγούσες σαν άνθρωπος και με επαγγελματισμό θα προλάβαινες το κακό η θα γλύτωνες με μικρές υλικές ζημιές. Τώρα πήρες στο λαιμό σου ανθρώπους και καταστράφηκες επαγγελματικά….

  6. Ρε μεγαλε οταν οδηγεις που ειναι το μυαλο σου?

  7. Έπρεπε να υπάρχει σήμανση ασφαλείας.ταμπελα κρεμασμένη με αλυσίδες ώστε όταν βρει το όχημα να ακούσεις το τράνταγμα της πινακίδας με τις αλυσίδες και να σταματήσει.Οι μουλοι οι Ρουμάνοι βάλανε μεταλλικο π.

  8. Το google maps ρε ανθρωπε δεν ξερει οτι εχεις λεοφωρειο και δε χωρας κατω απο τη γεφυρα.Η καθε γεφυρα εχει σημανση με οριο υψους

Comments are closed.