Ρωσία – Νέα μέτρα ασφαλείας στον πυρηνικό σταθμό του Κουρσκ

Κοινοποίηση:
rosia-782-768x432

Η κυβέρνηση της περιφέρειας Κουρσκ στη Ρωσία ανακοίνωσε ότι θα εφαρμόσει επιπλέον μέτρα ασφαλείας στην πόλη Κουρτσάτοφ και στον πυρηνικό σταθμό της περιοχής, αρχής γενομένης από αύριο, 29 Αυγούστου.

 

Σύμφωνα με δήλωση του αναπληρωτή κυβερνήτη Αλεξέι Σμιρνόφ μέσω της πλατφόρμας Telegram, η πρόσβαση στην πόλη Κουρτσάτοφ, όπου βρίσκεται ο πυρηνικός σταθμός, θα περιοριστεί προσωρινά. Ο Σμιρνόφ ανέφερε ότι αυτή η απόφαση συνδέεται με τις συνεχιζόμενες προσπάθειες των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων να εισέλθουν στην πόλη, καθώς και με την ισχύουσα κατάσταση «αντιτρομοκρατικής επιχείρησης» στην περιοχή του Κουρσκ.

Από την ανάρτηση του συνάγεται ότι στην είσοδο της πόλης θα υπάρχουν μπλόκα. Οι κάτοικοι της πόλης Κουρτσάτοφ που διαμένουν σ’ αυτήν θα περνούν ελεύθερα. Όσοι εργάζονται στην πόλη, θα πρέπει να πάρουν ειδική άδεια από τις αρμόδιες αρχές της πόλης.

Η διέλευση οποιουδήποτε μεταφορικού μέσου μέσω της πόλης Κουρτσάτοφ θα σταματήσει.

Οι ουκρανικές δυνάμεις εισέβαλαν μέσω των δυτικών συνόρων της Ρωσίας στην περιοχή του Κουρσκ στις 6 Αυγούστου, σε μια αιφνιδιαστική εισβολή που συνεχίζεται ακόμη, και οι μάχες διεξάγονται σε απόσταση περίπου 40 χιλιομέτρων από την πυρηνική εγκατάσταση.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: