Ρωσία εναντίον Δύσης τώρα… και στο διάστημα

Κοινοποίηση:
rogozin

Ένα μήνα μετά την εισβολή στην Ουκρανία, η ρήξη των διαστημικών σχέσεων μεταξύ της Ρωσίας και των δυτικών χωρών συνεχίζεται.

Η Ρωσία και η Δύση είχαν εξαιρετικές σχέσεις στο διάστημα πριν από την εισβολή στην Ουκρανία. Η Ρωσία προμήθευε τις ΗΠΑ με ενισχυτές πυραύλων, υποστήριζε επιχειρήσεις στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) και εκτόξευε ευρωπαϊκούς δορυφόρους σε χαμηλή τροχιά της Γης (LEO).

Αλλά τώρα, πολλά από αυτά σταματούν καθώς η Μόσχα διακόπτει τις αποστολές ενισχυτικών πυραύλων στις ΗΠΑ, απειλεί να εγκαταλείψει (ή ακόμα και να διαλύσει) τον ISS και τώρα, σύμφωνα με το ρωσικό TASS , αναστέλλει όλες τις εκτοξεύσεις ευρωπαϊκών δορυφόρων.

Ο κορυφαίος διαστημικός αξιωματούχος της Ρωσίας, Ντμίτρι Ραγκόζιν, σύμφωνα με το TASS, δήλωσε ότι όλες οι εκτοξεύσεις πυραύλων για δορυφόρους θα γίνονται πλέον για ρωσικές εταιρείες και «φιλικές χώρες».

Η συνεχιζόμενη σύγκρουση Ρωσίας-Ουκρανίας και τα συναφή γεγονότα αποτελούν περισσότερες αποδείξεις ότι “ο κόσμος απο-παγκοσμιοποιείται γρήγορα”, όπως ανέφερε σήμερα η ετήσια επιστολή του Διευθύνοντος Συμβούλου της BlackRock, Λάρι Φινκ, προς τους μετόχους.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: