Ρωσικές αναφορές κάνουν λόγο για “αιματηρές ουκρανικές επιθέσεις” στο Κουρσκ

Κοινοποίηση:
Kremlino

Στην 10η ημέρα της αιφνιδιαστικής ουκρανικής επιθετικότητας σε ρωσικά εδάφη, οι ουκρανικές δυνάμεις προχώρησαν σε επιθέσεις στην περιοχή του Κουρσκ, καθώς και σε περιοχές που βρίσκονται υπό ρωσική κατοχή στην ανατολική Ουκρανία.

 

Οι συγκρούσεις μεταξύ των ρωσικών και ουκρανικών στρατευμάτων έχουν κλιμακωθεί στην περιφέρεια Κουρσκ από τις 6 Αυγούστου, όταν το Κίεβο πραγματοποίησε μια απροσδόκητη επίθεση, η οποία θεωρείται η μεγαλύτερη που έχει σημειωθεί σε ρωσικό έδαφος από την εποχή του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

Σήμερα, δύο ανθρωπιστικοί εργάτες που συμμετείχαν στη διαδικασία απομάκρυνσης αμάχων από την περιοχή του Κουρσκ έχασαν τη ζωή τους λόγω βομβαρδισμού, όπως ανακοίνωσε η οργάνωσή τους. Οι δύο αυτοί εργαζόμενοι ανήκαν στο Λαϊκό Μέτωπο, μια οργάνωση που συνενώνει πολλές ρωσικές μη κυβερνητικές οργανώσεις (ΜΚΟ), και σκοτώθηκαν όταν ένα βλήμα χτύπησε το όχημά τους σε μία από τις συνοριακές περιοχές της περιφέρειας Κουρσκ.

«Βοηθούσαν στην απομάκρυνση αμάχων σε κέντρα προσωρινής φιλοξενίας», ανέφερε η οργάνωση, προσθέτοντας ότι ένα τρίτο άτομο τραυματίστηκε. Οι δύο εργαζόμενοι σε ανθρωπιστικές οργανώσεις που σκοτώθηκαν ήταν ο Νικολάι Κοβαλιόφ, ένας νοσηλευτής, και ο Ντέιβιντ Σοκολόφ, υπεύθυνος Τύπου, σύμφωνα με αυτή την πηγή.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: