Ρωσικός υπερηχητικός πύραυλος έπληξε την «κρυψώνα» των F-16 στην Ουκρανία

Κοινοποίηση:
OukraniaKievo-696x353

Tην αεροπορική βάση Σταροκοστιαντίνιφ στην Ουκρανία έπληξε σήμερα, Δευτέρα 7/10, ένας ρωσικός υπερηχητικός πύραυλος τύπου Kinzhal, σύμφωνα με ανακοίνωση της ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Οι Ουκρανοί ανέφεραν, επίσης, ότι κατέρριψαν 32 drones και δύο ακόμα υπερηχητικούς πυραύλους που εξαπέλυσε η Ρωσία εναντίον στρατιωτικών εγκαταστάσεων στη δυτική περιφέρεια Χμελνίτσκι. Ένα πλήγμα που έρχεται μία ημέρα αφότου ο Ολλανδός υπουργός Άμυνας ανέφερε πως η χώρα του θα προμηθεύσει την Ουκρανία με περισσότερα μαχητικά αεροσκάφη τύπου F-16 τους ερχόμενους μήνες.

 

Η συγκεκριμένη στρατιωτική βάση, πέρα από το γεγονός ότι αποτελεί την έδρα της 7ης Πτέρυγας Μάχης της ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας, θεωρείται ως η πλέον κατάλληλη για να αποτελέσει τη «φωλιά» των F-16 που θα παραλάβουν οι Ουκρανοί, καθώς βρίσκεται ανάμεσα στο Λβιβ και το Κίεβο, μακριά, δηλαδή, από τα σύνορα με την Ρωσία, ενώ διαθέτει ισχυρά υπόστεγα… σοβιετικής κατασκευής.

Αφότου παρέλαβε μια παρτίδα μαχητικών αεροσκαφών τύπου F-16 φέτος το καλοκαίρι, έπειτα από πολύμηνη άσκηση παρασκηνιακής πολιτικής πίεσης στη Δύση, η Ουκρανία κρατά άκρως απόρρητη την τοποθεσία των μαχητικών της, προκειμένου να τα προστατεύσει από τυχόν πλήγματα μεγάλου βεληνεκούς, που η Ρωσία διεξάγει σε όλη τη διάρκεια του πολέμου.

 

Η Πολεμική Αεροπορία της Ουκρανίας δεν ανέφερε αν το πλήγμα προκάλεσε ζημιές στην αεροπορική βάση, όμως, οπωσδήποτε, η παραδοχή ενός πυραυλικού πλήγματος στην περιοχή γύρω από τη βάση δεν είναι κάτι συνηθισμένο. Από την πλευρά του, ο κυβερνήτης Σέρχιι Τιούριν υποστήριξε ότι δεν υπάρχουν απώλειες μεταξύ των αμάχων ή ζημιές σε κρίσιμης σημασίας υποδομές.

Όσον αφορά στους άλλους δύο πυραύλους τύπου Kinzhal που εκτόξευσαν οι Ρώσοι, η ουκρανική αεράμυνα τους κατέρριψε στην περιοχή του Κιέβου, με αποτέλεσμα να πέσουν θραύσματα σε τρεις συνοικίες της ουκρανικής πρωτεύουσας, χωρίς, πάντως, να αναφερθούν ανθρώπινες απώλειες ή υλικές ζημιές.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response