Ρόδος: Επί… ποδός πολέμου οι κάτοικοι των χωριών για τις ανεμογεννήτριες

Κοινοποίηση:
rodos-anem

Αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν την αυθαίρετη και αδικαιολόγητη εγκατάσταση ανεμογεννητριών σε δασική περιοχή του Προφήτη Ηλία, είναι οι κάτοικοι των χωριών της Δημοτικής Ενότητας Καμείρου, σύμφωνα με τη rodiaki.gr οι οποίοι χθες έδειξαν τις προθέσεις τους, όταν κλιμάκιο της Αρχαιολογίας της περιοχής μας, έφθασε στο σημείο, προκειμένου να προχωρήσει σε σχετική αυτοψία.

Με επικεφαλής τον κο Παναγιώτη Εγγλέζο, με την ιδιότητά του ως απλό ενεργό πολίτη και κάτοικο της περιοχής, 50 περίπου κάτοικοι των γύρω χωριών και κυρίως από τ’ Απόλλωνα και τη Σάλακο, σταμάτησαν το όχημα της Εφορείας Αρχαιοτήτων, στο οποίο επέβαιναν τρία στελέχη και προειδοποίησαν, ότι ο χώρος που επιχειρείται να οριοθετηθεί είναι αρχαιολογικός και για τον λόγο αυτό θα πρέπει να μπει «φρένο» στα σχέδια τα οποία έχουν γίνει, χωρίς να ερωτηθούν οι κοινότητες και οι κάτοικοι των χωριών.

rodos-anem1

Απαντώντας ο εκπρόσωπος της Αρχαιολογίας, σημείωσε, ότι κανένας χώρος δεν είναι χαρακτηρισμένος ως αρχαιολογικός και κάλεσε τους κατοίκους που αντιδρούν να του δείξουν τις αρχαιότητες, έτσι ώστε να μην δοθεί «πράσινο φως» από την πλευρά της Υπηρεσίας!

Οι κάτοικοι υπενθύμισαν στον ίδιο (σε ζωντανή μετάδοση μάλιστα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης) ότι οι ίδιοι οι αρχαιολόγοι, αναφέρουν στα συγγράμματά τους την ευρύτερη περιοχή ως αρχαιολογική, με συγκεκριμένες μάλιστα ονομασίες.

Σε κάθε περίπτωση, οι ομάδες των κατοίκων έδειξαν τις προθέσεις τους και προειδοποίησαν κάθε αρμόδια Αρχή, ότι δεν θα επιτρέχουν σε κανέναν να σχεδιάζει για τους ίδιους χωρίς τους ίδιους!

rodos-anem2

Σε δηλώσεις του, ο κος Παναγιώτης Εγγλέζος, σημείωσε ότι δίπλα στη συγκεκριμένη περιοχή, μόλις πριν από έναν χρόνο είχε ξεσπάσει μεγάλη φωτιά, την επέκταση της οποίας κατάφεραν να αποτρέψουν οι κάτοικοι και η ομάδα ΕΘΟΜΑΚ που εδρεύει στην ευρύτερη περιοχή.

Με μήνυμά του στο διαδίκτυο, ο κ. Παναγιώτης Εγγλέζος, ανέφερε χθες για τις κινητοποιήσεις των κατοίκων:

«Παρακαλώ πολύ τα τοπικά συμβούλια Απολλώνων, Σαλάκου και Ελεούσας, σε συνεργασία με τον δήμο και την περιφέρεια να μπουν μπροστά σε αυτή την καταστροφή που θέλουν κάποιοι να κάνουν στο νησί μας».

Ο ίδιος, κάλεσε επίσης τους κατοίκους όλου του νησιού να βρίσκονται σε εγρήγορση για να αποτρέψουν παρόμοιες προσπάθειες που επιχειρούνται να υλοποιηθούν ερήμην του Ροδιακού Λαού, για το κέρδος αποκλειστικά και μόνο προς όφελος των επενδυτών.

Στην κινητοποίηση των κατοίκων, πάντως, συμμετείχε και ο αντιδήμαρχος του δήμου Ρόδου, κος Μιχάλης Θωμάτος, εκφράζοντας έτσι με τον τρόπο αυτό την αντίθεσή του στην τοποθέτηση ανεμογεννητριών στον Προφήτη Ηλία.

Η αυτοψία αφορούσε την τοποθεσία Ιτρυώνας (Πρόποδες του βουνού Προφήτη Ηλία Ρόδου, κτήση της Κοινότητας Απολλώνων με κατεύθυνση προς περιοχή Λέλος (Απόλλωνα Ρόδου), από την Αρχαιολογία για τον αποχαρακτηρισμό του αρχαιολογικού χώρου της συγκεκριμένης περιοχής.

Διαβάστε επίσης:

ΕΣΚΑΣΕ τώρα! Τούρκοι επιχειρηματίες ετοιμάζονται να τοποθετήσουν ανεμογεννήτριες στη Ρόδο (Βίντεο)

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. Συμπατριωτες σκεφτειτε… λογικα, ερχονται… επενδυσεις στη χωρα για τη…πρασινη αναπτυξη! Ταριχευστε και κανα δεντρο για το μουσειο να θυμουνται οι απογονοι σας πως ηταν οχι μονο το νησι αλλα και η Ελλαδα πρωτα!

  2. … και στο τέλος η κουλα για να λύσει το θέμα με τους κατοίκουσ της Ρόδου που αρνουνται, θα καλέσει τη τουρκια …

Comments are closed.