Ρόδος: Επεισοδιακή καταδίωξη ταχύπλοου που μετέφερε 14 μετανάστες – Συνελήφθη ο χειριστής του σκάφους

Κοινοποίηση:
λιμενικο_7

Ταχύπλοο σκάφος με 14 παράτυπους μετανάστες, εντόπισε το πρωί σκάφος του λιμενικού σώματος στη θαλάσσια περιοχή Κάλαθος της Ρόδου.

Ο χειριστής του ταχύπλοου αρνήθηκε να συμμορφωθεί στα φωτεινά και ηχητικά σήματα του περιπολικού σκάφους του λιμενικού και ανέπτυξε μεγάλη ταχύτητα, εκτελώντας επικίνδυνους ελιγμούς στην προσπάθειά του να διαφύγει.

Το πλήρωμα του λιμενικού προέβη στη ρίψη προειδοποιητικών βολών σε ασφαλή τομέα, ενώ το ταχύπλοο σκάφος ακινητοποιήθηκε. Οι 14 παράτυποι μετανάστες μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Ρόδου, ενώ στο πλαίσιο της προανακριτικής διαδικασίας, αναγνωρίστηκε από τους διασωθέντες και συνελήφθη ένας 31χρονος ως κυβερνήτης του σκάφους που τους μετέφερε.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

3 Σχόλια

  1. Αφου προσπαθησε να.φυγει πισω,γιατι τον ακινητοποιήσαν;Σκοπος μας δεν ειναι να μην εισερχονται λαθρομεταναστες;και να κανουμε αποτροπη; και τι εγινε ηρθαν αλλοι 14.Ετσι οπως πηγαινει η κατασταση νωριτερα πηγαιναν και τους παραλαμβαναν οι ΜΚΟ τωρα πηγαινει το Λιμενικο.Φοβουνται μηπως λιγοστεψουν οι λαθρομεταναστες και κλεισουν οι Δομες φιλοξενιας και χασουμε το εικοσαρικο ανα καφαλι απο την ΕΕ.Οι δομες εχουν εξελιχθει για τα νησια και αλλου κερδοφορες επιχειρήσεις.προσωπικο,κετερινκ,ιατρεια,νοσοκομες,καθασιστριες,ηλεκτρολογοι φύλακες,καντινες,δασκαλοι κ.λ.π εχουν δουλεια τωρα τα νησια ησυχασαν και οι δημαρχοι παρακαλουν για νεες δομες.

Comments are closed.