Ρόδος: Η τουριστική κίνηση φτάνει σε νέα ύψη

Κοινοποίηση:
rodos-tourist-696x392

Η τουριστική κίνηση στη Ρόδο φέτος παρουσίασε σημαντική αύξηση, με ιδιαίτερη έμφαση στον μήνα Αύγουστο. Το νησί συνεχίζει να υποδέχεται επισκέπτες και αυτή την περίοδο, καθώς η τουριστική σεζόν είναι σε πλήρη εξέλιξη.

 

Τα δεδομένα δείχνουν ότι η φετινή τουριστική χρονιά έχει ξεπεράσει ακόμη και την προηγούμενη, η οποία είχε επίσης καταγραφεί ως πολύ επιτυχημένη για τη Ρόδο. Οι αυξημένες αφίξεις και η ζήτηση για διαμονή υποδεικνύουν μια θετική τάση που ενισχύει την οικονομία της περιοχής.

«Είμαστε αρκετά χαρούμενοι γιατί επιβεβαιώνεται η πρόβλεψη για το 2024, η οποία προέβλεπε μεγάλη αύξηση για το νησί της Ρόδου. Έχουμε στοιχεία που δείχνουν ότι μέχρι και τον Σεπτέμβρη η τουριστική κίνηση ήταν αυξημένη σε σχέση με το 2023, που ήταν χρονιά ρεκόρ, της τάξης του 12%, κάτι που αντιστοιχεί περίπου σε 2, 6 εκατ τουρίστες, χωρίς σε αυτούς να συμπεριλαμβάνονται οι επισκέπτες από τα κρουαζιερόπλοια ή οι επισκέπτες που ήταν Transit. Βρισκόμαστε σε ένα επίπεδο που η σεζόν συνεχίζεται μέχρι και 20 Νοεμβρίου, που θα είναι το τελευταίο τσάρτερ, όπως λένε οι πληροφορίες μου. Είμαστε χαρούμενοι που μπορούμε να προσφέρουμε τις υπηρεσίας μας. Κάνουμε προσπάθειες να κρατούμε το υψηλό επίπεδο», όπως είπε μεταξύ άλλων στην εκπομπή «Περίμετρο» της ΕΡΤ3, ο κ.Αναστάσιος Κωνσταντάρος, διευθύνων σύμβουλος «Προτουρ».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

Leave a Response