Ρόδος: Σορός άνδρα ανασύρθηκε από τη θάλασσα

Κοινοποίηση:
λιμενικο-1024x658

Τις μεσημβρινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Λίνδου από εκμισθωτή λέμβων για την ύπαρξη μίας σορού, αγνώστων λοιπών στοιχείων (α.λ.σ.), στη θαλάσσια περιοχή “ΨΑΛΤΟΥ” (Κανόνια Ναβαρόνε) της Ρόδου. Αμέσως για το σημείο αναχώρησε η λέμβος “ΑΜΜΟΣ” Σ.Λ. 122 με επιβαίνοντες στελέχη της Λιμενικής Αρχής, όπου με τη συνδρομή ιδιωτών δυτών εντοπίστηκε και ανασύρθηκε η σορός άνδρα, ηλικίας περίπου 25-30 ετών, με ύψος περίπου 1.60μ.-1.70μ.

Η σορός μεταφέρθηκε αρχικά στον κόλπο της Λίνδου και στη συνέχεια στο νεκροτομείο του Γενικού Νοσοκομείου της Ρόδου. Κατά τη διενεργούμενη προανάκριση, ο άνδρας αναγνωρίστηκε από πέντε (05) αλλοδαπούς, που είχαν εντοπιστεί και περισυλλεχθεί τις πρωινές ώρες χθες, από περιπολικό σκάφος του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στην περιοχή “ΓΚΙΝΑ” στις ακτές της Λίνδου, ως ένας εκ των επιβαινόντων στο ταχύπλοο σκάφος (α.λ.σ.) που τους μετέφερε. Από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα της Λίνδου του Κεντρικού Λιμεναρχείο Ρόδου που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Ρόδου.

Στο μεταξύ, τις πρωινές ώρες χθες, ενημερώθηκε το Α’ Λιμενικό Τμήμα Λίνδου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου, για τον τραυματισμό μίας 71χρονης αλλοδαπής γυναίκας (υπήκοος Πολωνίας) από μηχανοκίνητο ερασιτεχνικό σκάφος στη θαλάσσια περιοχή “ΠΕΥΚΟΙ” της Ρόδου. Αμέσως στο σημείο μετέβη ένα περιπολικό όχημα του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. με στελέχη της Λιμενικής Αρχής, όπου η αλλοδαπή παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου. Από τη Λιμενική Αρχή της Λίνδου που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ο 86χρονος ημεδαπός κυβερνήτης του ερασιτεχνικού σκάφους για παράβαση του άρθρου 314 (Σωματική βλάβη από αμέλεια) του Π.Κ. σε συνδυασμό με το άρθρο 315 (Έγκληση) του Π.Κ.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: