«Ρώτα τον μπάρμπα μου τον ψεύτη» η έρευνα της ΕΥΠ στη Λιβύη

Κοινοποίηση:
ΕΥΠ

Κάποιοι μπροστάρηδες του Ειδικού Τύπου, έχουν από καιρό αναλάβει το ρόλο του “λαγού” ώστε να ξεπλένουν κάθε αποτυχία της… παρα-στρατιωτικής ηγεσίας (που έχει γίνει δεκανίκι της πολιτικής ηγεσίας). Το αντίκρισμα γι’ αυτές τους τις υπηρεσίες είναι προφανώς η αποκλειστικότητα και η προτεραιότητα στην προσκόμιση πληροφοριών, άρα η προσέλκυση κοινού και εσόδων.

Από εχθές, αυτοί οι μπροστάρηδες έχουν αναλάβει να ξεπλύνουν τις ευθύνες του ΓΕΕΘΑ για μια από τις πιο αποτυχημένες επιχειρήσεις που έχει οργανώσει ο Ε.Σ. στην ιστορία του.

Το… “σύμφωνα με πληροφορίες”, δίνει και παίρνει στα σχετικά άρθρα, ενώ βεβαίως η… “πολλή” ΕΥΠ που ασχολήθηκε ειδικά με την περίπτωση αυτή, δεν έχει εκδώσει κάποιο επίσημο πόρισμα. Αυτή τη δουλειά έχουν αναλάβει να κάνουν οι λαγοί. Να προωθούν το σεναριάκι που τους δίνουν, ώστε να δοκιμάζεται από την κοινή γνώμη, έως ότου υιοθετηθεί και από την επίσημη ηγεσία. Προφανώς κατάλαβαν πως τα δικά τους Δελτία Τύπου δεν τους πάνε καλά…

Όλοι αυτοί οι “παντελονάτοι” κομμαντούληδες της ειδικής ειδησεογραφίας, το μόνο που χρειάζονται είναι δύο ωρίτσες σε ένα δωμάτιο με ειδικό ανεξάρτητο κλιμάκιο αστικού και στρατιωτικού Εισαγγελέως με φόντο τα κάτεργα.

Η δημοσιογραφία είναι θεσμικό λειτούργημα και ο λόγος που έχει βαλτώσει τόσο, είναι διότι έχει απομακρυνθεί από πάνω της η δαμόκλειος σπάθη μιας σκληρής αλλά δίκαιης Δικαιοσύνης.

Και για τυχόν… ευαίσθητους, είναι απολύτως δημοκρατικά όλα τα παραπάνω που γράφω.

Και φυσικά ΔΕΝ είναι δουλειά της ΕΥΠ να βγάλει Δελτίο Τύπου. Είναι δουλειά της ΕΥΠ να ενημερώσει την κυβέρνηση και η κυβέρνηση να ενημερώσει τους πολίτες.

“Ρώτα τον μπάρμπα μου τον ψεύτη ” λέει η παροιμία…

Σταμέλος Παπαβασιλείου

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: